Selle koogi võlu on kindlasti lihtsus! Saad siin kasutada ükskõik milliseid endale meelepäraseid marju, kuid mida hapumad, seda parem. Tänu Kreeka jogurtile jääb koogi tekstuur küpsedes nii mõnusalt pehmeks ja niiskeks.
Pisut erilisema ilme andmiseks soovitan koogile katteks küllusliku valge šokolaadi glasuuri teha. 🙂
Pehme jogurti-marjakook
Prindi retseptKoostisosad
- 3 muna
- 150 g suhkrut
- 100 g võid
- 150 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 100 g Kreeka jogurtit
- 150 g sõstraid, mustikaid või vaarikaid
- Katteks:
- 100 g valget šokolaadi
- 2 sl rõõska koort või piima või taimset piima
- marju
Juhised
Sulata või ja jäta jahtuma.
Vahusta munad suhkruga.
Sega omavahel kuivained.
Lisa munavahule jogurt ja sulavõi.
Sega hulka jahusegu ja marjad.
Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20 cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 min kuni kook on kuldne.
Lase koogil jahtuda ja eemalda siis vormist.
Katte jaoks haki šokolaad väiksemateks tükkideks.
Kuumuta väikeses potis koor keemiseni, tõsta kuumalt pliidilt eemale ja lisa hakitud šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud.
Vala šokolaadisegu koogile katteks ja kaunista marjadega.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole