Koogid

Maasika-šokolaadi mascarponetort

Suve igatsus on juba niivõrd suur, et neid säravpunaseid maasikaid lihtsalt ei saa niisama poodi jätta. Olgugi, et see maitse ei ole veel see õige magus ja mahlane, aga ajab juba asja ära. Selles tordis on kooslus šokolaadist ja maasikatest, mis peaks küll kõigile vähegi magusat armastavatele inimestele vastupandamatuks koosluseks osutuma. Šokolaadine kiht jääb tahkem, tummisem ja mõrudam. Maasikatega kiht on jällegi kreemjam ja mahedam.
Lihtsad ja puhtad maitsed, ei midagi üleliigset!

 



Põhi:


150 g Digestive küpsiseid
75 g võid

Šokolaadikiht:


100 g tumedat šokolaadi
100 g vahukoort
125 g mascarpone kreemjuustu

Maasikakiht:


200 g maasikaid
125 g Mascarpone kreemjuustu
200 g vahukoort
1,5 spl sidrunimahla
0,5 dl suhkrut
1 spl vanillsuhkrut
2 tl želatiini

Kaunistuseks:

ca 200 g maasikaid
piimašokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Haki šokolaad. Kuumuta koor keemiseni ja vala siis šokolaaditükkidele peale. Sega kuni šokolaad on sulanud. Sega hulka toasoe mascarpone. Määri šokolaadikiht küpsisepõhjale ja aseta vorm jälle külmkappi.
Puhasta ja haki maasikad väiksemateks tükkideks. Suru maasikatükid kahvliga püreeks.  Mulle meeldib seda teha just kahvliga mitte saumiksriga, sest nii jääb ka suuremaid maasikatükke. Pane želatiin 2 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel mascarpone, koor ja suhkrud. Lisa maasikapüree ja sidrunimahl. Sulata paisutatud želatiin kuumaveevannis, jahuta mõni minut ja vala siis peene nirena samal ajal segades teiste ainete hulka. Kalla segu šokolaadikihi peale ja lase 3-4 tundi külmkapis tarduda. Kaunista tort värskete maasikate ja sulašokolaadiga!

 

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    aprill 28, 2015 at 5:48 e.l.

    Tere

    Retseptis on teil 2 tl zelatiini, aga jutu sees 2 spl. Kumb on õige? Tänud.

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      aprill 28, 2015 at 10:42 e.l.

      Hei! Õige želatiinikogus on 2 tl. Valmistamisõpetuses on veekogus (2spl), kuhu on vaja želatiin paisuma panna 🙂

  • Reply
    Anni
    august 15, 2019 at 10:04 p.l.

    Tere! Kui teha kooki 20cm läbimõõduga vormis, siis mis oleksid kogused?

    • Reply
      admin
      august 19, 2019 at 4:36 p.l.

      Hei! Võid kogused vabalt samad jätta, natuke õhem tuleb lihtsalt sellisel juhul see kook.

    Kommenteeri