Valge šokolaadiga ülevalatud šokolaadiruudud maitsesid hää. Kreeka pähkleid ja ohtralt šokolaadi sisaldav kook jääb tekstuurilt täpselt keeksi ja brownie vahele, sest ei ole nii kuiv kui tavaline šokolaadikeeks ega ka nii niiske kui peab jääma üks õige brownie:)) pähklid sobivad ülihästi- jäävad mõnusalt krõmpsuma!
Mulle meeldis!:)
Inspiratsioon suurest kuldsest šokolaadiraamatust
Vaja läheb:
150 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
200 g tumedat šokolaadi
135 g võid
3 pisemat muna
120 ml suhkrusiirupit
100 g suhkrut
1 tl mandliekstrakti (või vanilliekstrakti)
100 g Kreeka pähkleid
100 g valget šokolaadi
Sulata potis või koos tumeda šokolaadiga madalal kuumusel pidevalt segades. Tõsta tulelt, jahuta mõned minutid ja lisa siis suhkrusiirup, suhkur ning ekstrakt.
Sõelu eraldi kaussi jahu ja sega küpsetuspulbri ja soolaga.
Jahtunud šokolaadisegule vahusta ükshaaval juurde munad. Nüüd lisa hakitud pähklid ja jahusegu. Sega kõik ühtlaseks ja küpseta ca 23x33cm vormis 180 kraadi juures 20-25 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.
Sulata vesivannil valge šokolaad ja triibuta ruudud sulanud šokolaadiga. Jammmi!
Kommentaare pole