Kama teeb sellest vägagi eestimaise magustoidu, mida on mõnus praeguste kuumade ilmadega süüa. Serveerida võib kõikide marjadega, mida hetkel saada on- maasikad, vaarikad, mustikad, mustsõstrad, metsmaasikad…
Vaja läheb:
250 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
1 sidrun
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 dl kamajahu
Sega kohupiim suhkru, vanillsuhkru, sidrunimahla ja kamajahuga. Sega juurde vahustatud koor. Tõsta segu ühte suurde (u 20 cm) või mitmesse väiksesse vormi ja aseta vähemalt 4 tunniks sügavkülma. Tõsta vormid hetkeks kuuma vette ja kummuta siis serveerimisalusele. Lase parfeel 30 minutit tavalises külmkapis seista ja serveeri.
Retsept on pärit Angeelika Kangi raamatust “Jäised ahvatlused”
2 kommentaari
Eva P.
juuli 15, 2010 at 7:10 e.l.Maitsev! Tegin eile.
Merilin Siimpoeg
juuli 15, 2010 at 6:58 p.l.Tore, mulle ka maitses;)