Mustikad on minu selle suve vaieldamatud lemmikud! Need muffinid on just nende marjade poolt mahlaseks tehtud. Viimasel ajal olen kasutanud küpsetistes palju odrajahu, sest esiteks on see kindlasti nisujahust tervislikum ja teiseks jätab see küpsetistele meeldivalt rabeda tekstuuri. Mõnusad suvised maiused!
Sellest kogusest tuleb 10 ilusat muffinit.
Vaja läheb:
1,5 dl odrajahu
1 dl nisujahu
0,75 dl päevalilleõli
175 g kohupiimapastat
1 muna
1,5 dl mustikaid
2 Kalevi koore-vanilli linnupiimabatooni (2 x 35 g)
1,25 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
Vahusta muna suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa kohupiim ja õli. Sega omavahel jahud, sool, küpsetuspulber ja sooda ning lisa teiste ainete hulka. Lõpuks sega sisse mustikad. Vooderda 10 muffinipesa pabervormidega või määri võiga. Tõsta igasse pesasse 1 kuhjaga tl tainast. Jaga linnupiimabatoonid võrdseteks tükkideks ja tõsta need taina peale. Jaota ülejäänud tainas võrdselt igale muffinile. Küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit. Serveeri vaniljejäätise ja melissilehtedega!
2 kommentaari
Anonymous
august 28, 2010 at 11:14 e.l.Kuidas maitsesid? Kas linnupiimabatoonid annavad mingi erilise maitse?
Merilin Siimpoeg
august 29, 2010 at 11:34 e.l.See koht, kus linnupiimatükike oli, jäi eriliselt vetruv ja pehme suutäis. Mulle meeldis nende muffinite puhul aga eriti päevalilleõli maitse.