Minu lemmik supp on alati olnud kõrsitsasupp. Mäletan, et ootasin alati kaua seda aega, kui vanaemal kõrvitsad maal piisavalt suureks kasvavad, ja et siis jälle seda imemaitsvat kollast suppi saaks süüa. Väiksena sai piima-kõrvitsasuppi ka kaneeli ja suhkruga magustoiduna söödud. See siin on aga minu variant kreemjast kõrvitsasupist.
Vaja läheb:
500 g kõrvitsat
1 suur hapukas õun
1 kartul
1 sibul
1 küüslauguküüs
250 ml vett
200 ml piima
3 spl maisimannat
3 spl sulatatud juustu
soola ja pipart
Koori õun, kartul, kõrvits ja sibul. Tükelda kõik väikesteks kuubikuteks ning pane koos veega potti. Lisa ka hakitud küüslauguküüs ja lase kõigel pehmeks podiseda.
Kui kõik on piisavalt pehmeks keenud, tõsta pott tulelt ja püreeri saumikseriga sodiks. Nüüd tõsta pott uuesti tulele ja lisa piim. Nirista pidevalt segades juurde ka manna ja lase mõni minut podiseda. Lõpuks lisa sulatatud juust ning maitseained. Söö kõrvale ahjusooja juustusaia ja lase heal maitsta!:)
Kommentaare pole