Muu

Kardemonine kohupiima-vaniljestritsel

Paar päeva tagasi tekkis tahtmine valmistada midagi pärmitaignast- et saaks ikka käed ära määrida ja mõnuga sõtkuda… vot sellised kummalised soovid valdavad mind aeg-ajalt : ) Uurisin erinevaid retsepte ja otsustasin selle stritsli kasuks.

Kardemoni panin kohe ohtralt, niiet selle meki tunneb küpsetises kohe ära. Vanilje-kohupiimakreem oli ka väga maitsev, järgmisel korral paneks rohkemgi, siis tuleks mahlasem.
Vaja läheb:

25 g pärmi

3 dl piima

1/2 muna

1 dl suhkrut

8 dl nisujahu

1 tl soola

1 tl jahvatatud kardemoni

100 g võid

Täidis:

200 g kohupiima

100 g hapukoort

150 g võid

1,5 pakikest vaniljekastmepulbrit (Ekströms)

75 g võid

0,5 dl suhkrut

1,5 spl vaniljesuhkrut

umbes 6 šokolaadikommi
Määrimiseks:

1/2 muna
Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna kaussi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur, sool ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulavõi ja sõtku veel. Lase umbes pool tundi soojas kohas rätiku all kerkida.

Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, suhkur, vanillsuhkur, kastmepulber ja sulatatud või.

Jaga tainas kaheks võrdseka osaks. Rulli mõlemad jahusel laual ristkülikuks ja määri keskele kohupiimatäidis. Pudista kommid täidise peale. Tee mõlemale poole täidist taignasse ribad ja hakka neid korda-mööda üksteise peale keskele tõstma. Nii saatki ilusa palmiku. Määri veel munaga läikima ja küpseta ahjus 190 kraadi juures 20-25 minutit kuni on ilus kuldkollane.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri