Lihtne kohupiimakook küpsisepõhjal maitseb kõige paremini järgmisel päeval, kuid on imehea ka kergelt soojana koos vaniljekastmega süües. Peale puistasin veel hakitud pistaatsiapähkleid.
Koogiks on vaja:
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
2 spl nisujahu
100 g võid
1 spl fariinsuhkrut
Täidis:
500 g kohupiima (ricotta)
200 g hapukoort
3 suurt muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
3 spl kakaod
Purusta küpsised ja sega nisujahu ning suhkruga. Sulata või ja sega küpsisesegu hulka. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja veidi ka äärtesse.
Sega kohupiim, hapukoor, suhkur, vaniljeekstrakt ja kakao. Vahusta hulka munad. Vala täidis põhjale ja küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40-45 minutit. Enne, kui ahjust välja võtad, vaata, et täidis oleks hüübinud (näiteks hambaorgiga), st et keskelt ei oleks enam vedel. Lase koogil vähemalt pool tundi jahtuda, enne kui vormi eemaldad.
Kommentaare pole