Karamellise küpsisepõhja ja mmmagusa valge šokolaadiga kohupiima-jogurtitort.
Tordi tegin isa sünnipäeva puhuks, tema soovide järgi … ütles, et tahab “valget” torti.
Vaja läheb:
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
2 spl kaerajahu
2 spl fariinsuhkrut
100 g võid
Täidis:
300 g vaniljekohupiimakreemi
400 g vaarikamaitselist koorejogurtit
300 g vahukoort
75 g valget šokolaadi
2 spl suhkrut
10 lehte želatiini+ 10 spl piima
Kaunistuseks:
75 g valget šokolaadi
1 dl pohli
Esmalt purusta küpsised ja sega need siis fariinsuhkru, kaerajahu ja sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja.
Sulata šokolaad kuumaveevannis. Sega omavahel kohupiim, jogurt, vahustatud koor ja suhkur. Lisa ka veidi jahtunud sulašokolaad. Pane želatiinilehed külma veega 5 minutiks likku. Pigista siis kuivaks ja sulata kuumas piimas. Jahuta želatiinisegu ja vala pidevalt segades teiste ainete hulka. Vala täidis põhjale ja lase tordil vähemalt 4 tundi külmas tarretuda. Kaunista tort sulatatud šokolaadi ja pohladega.
Kommentaare pole