Maitsvad šokolaadiampsud soolaste india pähklitega. Sobivad ilusasse karpi pakituna kingituseks ja loomulikult ka niisama maiustamiseks. Eriti mõnusalt mõjub just soolane pähkel magusa kommi sees! Mandliekstrakti asemel võib kasutada nt konjakit või koorelikööri.
Retsepti inspiratsioon tuli detsembrikuu Oma Maitse ajakirjast.
Vaja läheb:
350 g tumedat šokolaadi
200 g suhkruga kondenspiima
2 dl hakitud soolaseid india pähkleid
1 tl mandliekstrakti
Vala kondenspiim ja tükeldatud šokolaad kaussi ning sulata pidevalt segades veevannil. Eemalda tulelt, lisa pähklid ja mandliekstrakt ning vala umbes 15×20 cm suurusesse fooliumiga vooderdatud vormi. Aseta külmkappi ja lase vähemalt 1 tund taheneda. Tõsta maius vormist ja lõika parajateks tükkideks. Hoia jahedas.
Kommentaare pole