Muu

Kohupiimataskud

Ehedad ja mahedad keedutaignast kohupiimataskud, mida valmistasin vastlapäevaks traditsiooniliste vastlakuklite asemel.
Keedutaigent proovisin esimest korda valmistada TEKOs, seda siiski juhendajate silme all. Kogu protsess ise läbi teha, on alati aga hoopis teine asi- rohkem tähelepanelikkust ja näpuga järje pidamist. Sellegipoolest sai minu esialgne arvamus sellest, et keedutaigna tegemine on küll üks täppisteadus, kiiresti ümber lükatud.
Kõik oli väga lihtne ja kiire! Ja valmis said niiniii maitsvad kohupiimataskud!
Sellest kogusest tuleb umbes 20-22 paraja suurusega kohupiimataskut.
Vaja läheb:
Keedutaigen:
220 g vett
50 g võid
5 g soola
220 g jahu
4-5 muna
Täidis:
500 g kohupiima
400 g vahukoort
2 tl vanillsuhkrut
200 g suhkrut
1/2 sidruni mahla

Kuumuta potis vesi, või ja sool keemiseni. Lisa kogu jahu ja sega kiiresti puulusikaga kuni tekib ühtlane pall. Sega ja tambi lusikaga palli seni kuni on tükkideta ja täiesti ühtlane. Lase taignal jahtuda.
Kui taigen on jahtunud hakka ükshaaval mune lisama. Mikserda samal ajal pidevalt. Kui taigen enam ei läigi ja on ühtlane, lisa järgmine muna. Peale neljanda muna lisamist, pista näpuots taignasse ja vaata, kas taignaotsa tipp vajub aeglaselt alla. Kui ei vaju, siis lisa veel poole muna kaupa mune juurde. Lõpuks pead saama pehme taigna, mida saad pritskotiga pritsida, kuid mis ei ole ka liiga pehme. Pritsi kotiga küpsetusplaadile taignatutsud. Küpseta 15 minutit 200 kraadi juures ja seejärel veel 5 minutit 180 kraadi juures kuni on kuldsed. Lase täiesti ära jahtuda.
Sega kohupiim sidrunimahla ja suhkrutega, vahusta koor. Lisa vahukoor ettevaatlikult segades kohupiima sisse.

Mina täitsin nii, et lõikasin väikese “kaane” taskutelt pealt ära ja pritsisin siis kohupiima sisse, seejärel panin “kaane” jälle peale tagasi. Kõige lõpuks puistasin tuhksuhkruga üle ja oligi valma!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Suslik
    veebruar 19, 2013 at 1:06 p.l.

    Vahvad mütsiga kakukesed 🙂
    Toiduainete nimistust on muna välja jäänud 🙂

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    veebruar 19, 2013 at 7:34 p.l.

    Aitäh, nüüd on munad ka lisatud! 🙂

  • Kommenteeri