Restoranid

Rae Meierei – juustusõprade paradiis

Rae Meierei on uus restoran Tallinna Vanalinnas, mis avatakse ametlikult küll alles septembris, kuid suurematel toidusõpradel on võimalus seda kohta juba uudistama minna.

See koht võlus mind kohe, kui uksest sisse astusin. Kohe täitsa ausalt. Rae Meierei, mille brand chef on Eestit nn kokkade olümpial Bocuse d’Or võistlusel esindanud Dmitri Rooz, on koht, kus kõik on paigas. Tegemist on suure restoraniga, mis peaks mahutama kokku 350 külalist. Esiteks jääb silma unikaalne industriaalses stiilis siseinterjöör. Isegi tualettruum oli nii ilus, et kutsus kohe pildistama 🙂 Seal samas Rae Meiereis asub ka väike juustutehas, kus klientidele Esko talu piimast värsket juustu valmistatakse. Eriti vahva on see, et juustu valmimist saab ka ise läbi klaasist seinte piiluda. Lisaks asub seal veel distyller, vodka muuseum ja uhke kokteilibaar.

Restorani menüü põhirõhk on ilmselgelt juustude peal.. ja just erinevaid juuste meid sinna mekkima kutsutigi. Nii kreemiselt mõnusaid ja maitsvaid juuste ilmselt mujalt Eestist ei leia, need maitsesid tõesti võrratult hästi. Silma jäi ka see, et ahvatlevas magustoidu menüüs oli suures osas kasutatud ricotta juustu. Igal juhul minule tundus, et nad teevad õiget asja 🙂

Siin mõned pildid eilsest elamusest.




Siin nad on- üks minu lemmikutest oli pildil esiplaanil olev burrata ehk koorejuustu pall.
Eriliselt koorene ja maitsev oli stacciatella ehk koorejuust, selle juustu tituleerisin esikohaga. Noja halloumi’st ehk kergelt sulanud ja soojast praejuustust ei suuda ma ka kunagi ära öelda.


Personal oli sõbralik ning lahke, meile räägiti juustudest ka pisut lähemalt ning soovitati neid maitsta kindlasti koos värske salati ja saia-leivaga.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri