Muu

Röstitud küüslauguga sai


Imeliselt maitsev küüslauguhõnguga sai, mille kohandasin tervislikkusele mõeldes hoopis sepikuks. Tegelikult võib siia lisada ka igasuguseid seemneid ja miks mitte ka pähkleid. Retsept on pärit Anni Arro teosest “Sepamaa talu köök”. Värskelt ahjust tulnud soe sepik on kõige parem ehtsa võiga! 🙂 Ahhhh.. kui hea!

Vaja läheb:

1 sl kuivpärmi
100 ml vett
1 sl fariinsuhkrut
125 ml piima
225 g rukkijahu
275 g nisujahu
1,5 tl soola
1 küüslaugupea
50 g võid
10 värsket salveilehte
oliiviõli
meresoola
värsket rosmariini

Eemalda küüslaugult lahtise paberi moodi kest ja pane ahju. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Võta välja ja lase pisut jahtuda. Eemalda kestad ja pigista sisu välja. Sega kokku leige vesi, pärm ja suhkur ning lase 5 minutit seista. Lisa jaokaupa jahu, soojendatud piim, sool, röstitud küüslauk. Sulata potis või ja prae selles salveilehti. Lisa taina hulka ja sõtku jõuliselt, kuni moodustub elastne ja sile tainas. Vajadusel lisa veel jahu või vett. Jäta päts sooja kohta tunniks ajaks rätiku alla kerkima. Nüüd sõtku veel tainast paar minutit ja jäta veel 30 minutiks kerkima. Vormi tainast lame päts ja mulju mõhnaliseks. Määri pind õliga ning puista üle soola ja rosmariiniga. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri