Soolane

Juustune seene-suvikõrvitsapirukas

Sel aastal on seeni kohe nii palju, et enda aiaski ringi käies võib korvi pungil täis saada. Kõige lemmikumad on aga kuuseriisikad, millest ka selle piruka tegin. Mõnus täidlane sügispirukas, mis maitseb kõige paremini otse ahjust võetuna.
Vaja läheb:
Põhi:
2 dl nisujahu
2 dl odrajahu
150 g võid
1/4 tl soola
1 sl külma vett
Täidis:
500 g suvikõrvitsat
2 sibulat
300-400 g värskeid kuuseriisikaid (või muid seeni)
200 g kodujuustu
150 g riivjuustu
3 muna
1 dl koort (10%)
peotäis värsket rosmariini
soola
pipart
Sega toasoe või soola ja mõlema jahuga. Lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Riivi suvikõrvits ja haki sibulad ning seened. Kuumuta potis sibul vähese õliga, lisa seened ja suvikõrvits. Hauta 10 minutit ja lase jahtuda. Sega hulka kodujuust, koor, munad, hakitud rosmariin ja 100 g riivjuustu. Maitsesta soola ja pipraga.
Kata tainas fooliumiga ja eelküpseta põhi 200 kraadi juures 7-8 minutit. Vala täidis põhjale ja kata ülejäänud riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Lase veidike jahtuda ja naudi siis!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri