Kord sügise jooksul on lihtsalt kohustuslik teha üks kuldne kook kõrvitsast, mis toob halli ilma veidikenegi päikest. Kreeka pähklid ja kaneel täiustavad seda veelgi!
Koogiks läheb vaja:
Põhi:
3 dl nisujahu
125 g võid
2 sl suhkrut
1/5 tl soola
1 munakollane
2 sl vett
Kõrvitsatäidis:
5 dl kõrvitsapüreed*
200 g hapukoort (10%)
2 muna
1 munavalge
1 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
1 tl vaniljeekstarkti
1,5 sl nisujahu
70 g kreeka pähkleid
2 tl kaneeli
Kõigepealt valmista põhi. Selleks mudi toasoe või jahu, suhkru ja soolaga sõmeraks. Lisa munakollane ja külm vesi ning sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru taigen küpsetuspaberiga voodedatud lahtikäiva koogivormi põhja ning äärtele ja aseta külmkappi.
Täidise jaoks sega jahtunud kõrvitsapüree hulka munad ja munavalge, suhkrud, hapukoor, vaniljeekstrakt ja jahu. Sega kõik korralikult läbi ning vala vormi. Raputa pinnale hakitud kreeka pähklid ning kaneel. Küpseta kooki 200 kraadi juures 40 minutit, kuni kook on kuldpruun. Lase kindlasti vähemalt 15 minutit jahtuda!
* Kõrvitsapüree tee nii: Rösti kooritud ja tükkideks lõigatud kõrvitsat ahjus 200 kraadi juures 20 minutit, kuni see on pehme. Püreesta või tambi pudrunuiaga sodiks ja ongi valmis!
Kommentaare pole