See lihtne ja kodune kohupiima-õunakook sobib hästi pühapäevaseks mõnulemiseks koos tassi kohviga. Kamajahu teeb koogi pisut erilisemaks ja lisab pähklimaigulist teraviljamaitset. Kasuta koogi jaoks hapukaid õunu ja võimalikult rammusat kohupiima, just nii saad kõige parema!
Vaja läheb:
150 g kamajahu
150 g jahu
175 g võid
75 g toorsuhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
600 g kohupiima
100 g hapukoort
150 g toorsuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
1 spl jahu
400 g õunatükke (4-5 õuna)
Puhasta õunad ja haki väikesteks tükkideks. Õunte koorimine polegi nii oluline.
Sega omavahel kamajahu, nisujahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Haki külm või väikesteks tükkideks, lisa jahusegule ja näpi puruseks tainaks. Suru ca 3/4 tainast küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (kandiline, 22x33cm) põhja ja jäta ootele.
Sega kohupiim, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Vahusta kohupiimasegu sisse ükshaaval toasoojad munad. Lisa jahu ja vahusta veelkord kõik läbi. Vala kohupiimasegu põhjale ja aseta peale õunatükid. Lõpuks pudista koogile ühtlaselt peale ülejäänud purutainas. Küpseta kooki 180 kraadi juures 40-45 minutit.
Kommentaare pole