Koogid

Kihiline šokolaadi-pudingutort

Kreemjas ja šokolaadine tort, mis püüab esmalt pilku oma eriti ilusa kihilise välimuse tõttu. Pudingutordi põhjas tunned ülimõnusaid krõmpsuvaid metspähklitükke. Ilmselt võid juba aimata, et siin koogis esile tulev šokolaadi ja metspähklikombo meenutab maitselt kuulsat Nutella šokolaadikreemi 🙂
Koogis kasutasin tumedamate kihtide valmistamiseks Valio Alma šokolaadi-metspähklipudingut ja heleda kihi jaoks Valio Alma vanillipudingut. Kusjuures minu suur lemmik on just see kreemjas šokolaadi-metspähklipuding, mida vahel hommikuti sooja kaerahelbepudru peale panen. Mõned banaaniviilud veel sekka ja oehh kui maitsev! 🙂
Valmistamiskäik võib esmalt küll pikk ja lohisev tunduda, kuid ei ole tegelikult üldse keeruline. Tee eelmisel päeval valmis, siis on järgmisel päeval vaid kaunistamisevõlu nautida!

Retsept valmis koostöös Valio Eestiga.

kihiline pudingutort

Kihiline šokolaadi-pudingutort

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1,5 tundi + 3 tundi külmkapis

Koostisosad

  • Põhi:
  • 175 g heledaid võiküpsiseid
  • 65 g võid
  • 40 g röstitud metspähkleid
  • Tume kiht:
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 150 g šokolaadi-metspähklipudingut
  • 100 ml Valio Alma vahukoort
  • 100 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 2,5 želatiinilehte
  • Keskmine kiht:
  • 120 g valget šokolaadi
  • 150 g Valio šokolaadi-metspähklipudingut
  • 80 ml Valio Alma vahukoort
  • 100 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 3 želatiinilehte
  • Hele kiht:
  • 80 g valget šokolaadi
  • 150 g Valio vaniljepudingut
  • 60 ml Valio Alma vahukoort
  • 50 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 2 želatiinilehte
  • Kaunistamiseks:
  • 30 g tumedat šokolaadi
  • peotäis röstitud metspähkleid

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm) põhja, puista põhja peale hakitud metspähklitükke ja aseta vorm külmkappi.

2

Tumeda kihi valmistamiseks pane väikesesse kuumakindlasse kaussi šokolaaditükid ja koor. Aseta kauss kuuma veega täidetud poti kohale ehk lase šokolaadi-kooresegul vesivannil ühtlaseks sulada. Sega ja lase umbes 5 minutit jahtuda.

3

Sega siis hulka toasoe sulatatud juust ja šokolaadipuding. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale, pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Jahuta paar minutit ja nirista želatiinisegu peene joana pudingukreemi hulka samal ajal hoogsalt segades. Vala tume pudingukreem küpsisepõhjale. See peaks umbes 20 minutiga olema piisavalt tardunud, et saaksid järgmise kihi peale valada. Niiet võid kohe alustada ka keskmise kihi valmistamisega.

4

Keskmise kihi valmistamiseks pane väikesesse kuumakindlasse kaussi valge šokolaadi tükid ja koor. Aseta kauss kuuma veega täidetud poti kohale ehk lase šokolaadi-kooresegul vesivannil ühtlaseks sulada.

5

Sega ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Sega siis hulka toasoe sulatatud juust ja šokolaadipuding. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale, pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Jahuta paar minutit ja nirista želatiinisegu peene joana pudingukreemi hulka samal ajal hoogsalt segades. Vala pudingukreem nüüd ühtlaselt esimese kihi peale ja lase umbes 30 minutit tarduda. Võid vaikselt hakata viimast kihti valmistama.

6

Hele kiht tuleb natuke õhem kui teised. Selle valmistamiseks pane väikesesse kuumakindlasse kaussi valge šokolaadi tükid ja koor. Aseta kauss kuuma veega täidetud poti kohale ehk lase šokolaadi-kooresegul vesivannil ühtlaseks sulada.

7

Sega ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Sega siis hulka toasoe sulatatud juust ja puding. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale, pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Jahuta paar minutit ja nirista želatiinisegu peene joana pudingukreemi hulka samal ajal hoogsalt segades. Vala hele pudingukreem viimaseks kihiks koogile. Lase nüüd tordil veel umbes 3-4 tundi külmkapis tarduda.

8

Eemalda tort ettevaatlikult vormist. Enne serveerimist sulata vesivannil tume šokolaad ja „triibuta“ tordile kaunistuseks. Puista peale ka metspähklitükke.

kihiline pudingutort

PS! Kui sa teed seda kooki, siis jaga seda märkides pildil @koogikontor.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    HK
    veebruar 18, 2022 at 7:35 e.l.

    Kui suurde vormi on see tort tehtud?

    • Reply
      admin
      veebruar 19, 2022 at 9:37 e.l.

      Kõige parem on see tort teha tegelikult 20 cm läbimõõduga vormi, aga mahub napilt ka 18 cm 🙂

    Kommenteeri