Hästi siidise ja pehme tekstuuriga pistaatsia-vaarikakook, millele annab rohekat jumet rohelise tee pulber ehk matcha. Magusat valge šokolaadi ja Alma Muah! pistaatsiajogurti segu tasakaalustab siin ideaalselt hapu iseloomuga vaarikas! Kui soovid saavutada eriti pidulikku efekti, valmista koogile kaunistuseks ka pistaatsiakaramell.
Koogikesed tahkuvad tänu valgele šokolaadile!
Retsept valmis koostöös Valio Eestiga.
Pistaatsia-vaarikakook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 150 g Digestive küpsiseid
- 80 g Alma võid
- Täidis:
- 300 g Valio Alma Muah! pistaatsiajogurtit
- 250 g valget šokolaadi
- 60 ml Alma vahukoort (35%)
- 125-150 g vaarikaid
- 1 tl matchat
- Kaunistamiseks:
- vaarikaid
- pistaatsiapähkleid
- Pistaatsiakaramell (võid selle osa südamerahuga tegemata jätta 🙂 :
- 50 ml suhkrusiirupit
- 50 ml vett
- 100 g suhkrut
- 2 sl pistaatsiapähklipuru
Juhised
Tõsta jogurt külmkapist välja, et see oleks täidise valmistamise ajaks toasoe.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass väikeste portsjonkoogivormide põhja või kasuta ühte suuremat küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivat koogivormi ja suru küpsisemass selle vormi põhja. Aseta vorms täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Haki valge šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta väikeses potis koor keemiseni ja tõsta siis tulelt eemale. Lisa hulka valge šokolaadi tükid ja sega kuni šokolaad on sulanud. Sega nüüd sulanud šokolaadisegu kahes jaos jogurti hulka. Kõigepealt lisa pool, sega korralikult läbi. Seejärel lisa ülejäänud osa, sega kuni saad ühtlase kreemi. Lõpuks lisa hulka ka matchapulber. Poolita vaarikad ja jaota need koogipõhjale. Kui teed portsjonvormidesse, siis lisa põhjale u 4 vaarikapoolikut. Võid põhjale lisada ka mõned pistaatsiapähklitükid. Vala nüüd peale jogurti-šokolaadikreem. Lase külmkapis 5-6 tundi taheneda.
Soovi korral valmista koogile kaunistuseks ka uhke pistaatsiakaramell. Selle jaoks vala pannile siirup, vesi ja suhkur. Lase paar minutit podiseda ja suhkrul sulada. Lisa hakitud pistaatsiapähklid ja lase veel 4-5 min pannil peal muliseda. Vala kergelt karamellise tooniga suhkrusegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali (umbes 25 x 25 cm suuruselt) ja lase toasoojuses tahkuda. Kui karamell on tahkunud, murra see tükkideks.
Eemalda siis kook vormist. Kaunista vaarikate, pistaatsiakaramelli ja -pähklipuruga!
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
2 kommentaari
Gloria
veebruar 15, 2023 at 2:51 p.l.Millist valget šhokolaadi oled kasutanud? 🙂
admin
veebruar 20, 2023 at 9:40 e.l.Hei, Gloria! Kasutasin Kalevi valget küpsetusšokolaadi 🙂