Kodujuustu-kilupirukas
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 120 g rukkijahu
- 30 g nisujahu
- 0,5 tl soola
- 100 g võid
- 3 spl vett
- Täidis:
- 550 g kodujuustu
- 4 muna
- 200 g brokolit
- 100 g kilufileesid
- soola
- pipart
- värsket tilli
Juhised
Sega omavahel mõlemad jahud ja sool. Haki jahusegu hulka võitükid ja lisa vesi.
Sega ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa veel vett. Hoia tainapalli 20 minutit
külmkapis.
Samal ajal valmista täidis. Selle jaoks lase väikeses kastrulis vesi keema minna, aseta keevasse vette brokoliõisikuid ja keeda 3-5 minutit. Ära lase brokolil liiga pehmeks minna. Kurna vesi ära ja jäta
jahtuma.
Sega kodujuustu hulka munad, sool, pipar ja hakitud till.
Suru tainas pirukavormi (28 cm) põhja ja äärtesse. Tee kahvliga põhja sisse augud. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 7-8 minutit.
Aseta kõigepealt põhjale brokoliõisikud ja kata siis kodujuustuseguga. Kõige peale säti kilufileed.
Küpseta pirukat 180 kraadi juures 25-30 minutit.
Lase 15 minutit jahtuda ja naudi soojalt!
PS! Kui Sa teed selle retsepti järgi, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole