Toorkoogid ja vegan maiustused

Vaarika-maapähklikook

Praegusel mõnusalt kuumal kesksuvisel ajal kõnetavad mind rohkem külmad ja jahutavad koogid. Sellised, mille saad rahulikult külmkappi valmima panna ja ise samal ajal randa pikutama minna. 🙂
Salvesti ökoloogilisete püreede hulka on lisandunud uus liige- vaarikapüree! Ja just see on tänase koogi staar. Salvesti mango- ja pirnipüree headusega olin juba varasemalt tuttav, vaarikapüree on veel aga täitsa värske tulija. Kui mango- ja pirnipüreed lisandeid ei sisalda, siis vaarikapüreele on magustamiseks sisse segatud ka natuke ökoloogilist õunapüreed ja viinamarjamahla.

Mina kasutasin oma taimse koogi sees vaarikapüreed, tänu millele pidin agaavisiirupit koogi magustamiseks lisama vaid õige natuke. Vaarikapüree tegi ise juba koogi piisavalt magusaks! Maapähkline põhi andis koogile kergelt soolakat ja imehead kontrasti. Värskeid vaarikaid veel peoga peale ning välja tuli imeline maius. Külm ja jahutav taimne vaarikakook- just see, mida sel suvel vajame! 😊

Retsept valmis koostöös Salvestiga.

Vaarika-maapähklikook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Küpsetusaeg: 1 tund + 4 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g kuivatatud datleid
  • 75 g maapähkleid
  • 50 g kaerahelbeid
  • 3 spl kookosõli
  • Kate:
  • 250 g india pähkleid
  • 200 g maitsestamata tofut
  • 350 g Salvest vaarikapüreed
  • 3 spl agaavisiirupit
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 100 ml kookospiima
  • 75 g kookosõli
  • Kaunistamiseks:
  • värskeid vaarikaid
  • maapähkleid
  • söödavaid lilli

Juhised

1

Pane india pähklid 3-4 tundi varem või eelmisel õhtul vette likku.

2

Põhja valmistamiseks leota datleid 10 min soojas vees. Kurna datlid veest ja haki väikesteks tükkideks.

3

Töötle kaerahelbed ja maapähklid kannmikseris või köögikombainis peenemaks puruks. Lisa hulka datlid ja kookosõli. Suru saadud segu vormi (20 cm) põhja ja aseta vorm külma.

4

Kurna pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa tofu, kookospiim, siirup, vanilje ja 200 g vaarikapüreed. Töötle kõik ühtlaseks massiks. Lisa nüüd 100 g vaarikapüreed ja sega vaid mõned korrad lusika või spaatliga läbi nii, et segu jääb kergelt siiruviiruline. Vala koogimass põhjale ja tee nüüd ka koogi pealispind ülejäänud püreega siiruviiruliseks.

5

Lase 4-5 tundi või üleöö sügavkülmas olla. Kui hoiad kooki sügavkülmas üleöö, siis võta see umbes 1,5 tundi enne serveerimist toasooja. Nii muutub kook parajalt pehmeks.

6

Kaunista kook värskete vaarikate, maapähklipuru ja söödavate lilleõitega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Helena
    juuli 6, 2021 at 1:05 p.l.

    Tere, kui suure diameetriga koogivormi kasutasite, 20cm?

    • Reply
      admin
      juuli 6, 2021 at 1:53 p.l.

      Hei! Aitäh, et märkasid! Jah, koogi tegin 20 cm läbimõõduga vormi 🙂

      Tervitades
      Merilin

    Kommenteeri