Itaalia on siiani mu lemmik reisisihtkoht! Miski mõnusa vaibi, kliima, inimeste, pisikeste väikeste tänavate, rikkaliku toiduturgude ning muidugi lihtsate ja imeliste maitsetega on see riik mind ära võlunud.
Peale seda kui paar aastat tagasi Toskaanas üksinda veidi pikemalt aega veetsin, olen täiesti alateadlikult hakanud kodus rohkem pastasid, risotosid ja capreset sööma, veidi enam head veini nautima ja ka oma toidunõusid itaalia toidule sobilikemaid valima. Ei teagi, kas see on märk, et peaks Itaalias tihedamini käima..
Igal juhul avastasin hiljuti, et nii oma linna- kui maakodusse olen miskitmoodi loonud endale päris oma väikese Itaalia, kõikide oma parimate roogade ja meeleoluga, mis sinna juurde käib.
Sel korral valmistasin Põhja-Itaaliale iseloomulikku polentat ehk maisitangust putru. Teen seda aegajalt ka soolasena. Sel juhul lisan pudrule võid ja parmesani. Siin on aga magus versioon, mesimagusate küpsetatud aprikoosidega, millel kerge tüümiani mekk juures. Proovi seda juba homme!
Polenta mesiste aprikoosidega
Prindi retseptKoostisosad
- Mesised aprikoosid:
- 500 g aprikoose
- 3 sl mett
- 4-5 pikemat tüümianioksakest
- Polenta:
- 200 g polentat ehk maisimannat
- 500 ml vett
- 500 ml piima
- 50 g võid
- 3/4 tl soola
Juhised
Alusta aprikoosidest. Poolita aprikoosid ja eemalda neilt kivid. Määri ahjuvorm võiga ja säti aprikoosioolikud kumer pool pealpool vormi.
Nirista peale mett ja säti aprikooside vahele tüümian.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 15-20 min kuni aprikoosid on jumekaks ja pehmeks muutunud.
Polenta valmistamiseks vala vesi ja piim potti ning lase keema minna. Vala vähehaaval juurde maisimanna, samal ajal segades.
Kuumuta ja sega umbes 15 min kuni maisimanna on paisunud. Lõpus lisa ka või ja sool.
Serveeri kohe magusate aprikoosidega!
PS! Kui sa valmistad seda polentat, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole