Kevadiselt oranžikad ja rõõmsad väikesed porgandipirukad
Pirukateks läheb vaja:
Põhi:
200 g võid
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 dl kaerahelbeid
2 munakollast
4 spl vett
Täidis:
500 g porgandit
3 spl õli
3 spl vett
2 muna
1,5 dl maitsestamata jogurtit või hapukoort
50 g riivjuustu
2 küüslauguküünt
soola ja pipart
Näpi külm või jahu, kaerahelveste ja küpsetuspulbriga segamini. Lisa munakollased ja vesi. Sega kõik ühtlaseks ja tõsta täidise valmimiseni külmkappi.
Riivi porgandid ja pane koos õli ja veega potti hauduma. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja hauta umbes 15 minutit. Lase segul jahtuda ja lisa siis munad, jogurt, riivjuust ja maitseained.
Vooderda või või õliga määritud muffinipesad taignaga ja täida porgandiseguga. Küpseta pirukaid kõigepealt 225 kraadi juures 10 minutit, siis alanda kuumus 175 kraadini ja küpseta veel umbes 20 minutit. Lase enne vormist eemaldamist veerand tundi jahtuda.
Kommentaare pole