Koogid

Suur rabarberi-kondenspiimakook

Suursuur rabarberi plaadikook, mille teeb magusaks kaneeline kondenspiim. Lihtne, maitsev ja kiire valik suuremale seltskonnale mõeldes. Mmm..!!

 



Põhi:

5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
220 g võid

Täidis:

6 munakollast
500 g hapukoort
1 kg rabarbereid
3 spl suhkrut
400 g suhkruga kondenspiima
0,5 tl kaneeli
1 spl nisujahu

Beseekate:

6 munavalget
1,75 dl suhkrut

Koogi põhja tegemiseks haki külm või tükkideks. Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber ning mudi võitükkidega ühtlaseks puruks. Suru purutaigen küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhja.
Koori rabarberid ja haki tükkideks, puista peale suhkur ja jäta ootele.

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta omavahel munakollased, hapukoor ja kondenspiim, lõpuks lisa kaneel ja jahu. Jaota rabaerberitükid põhja peale ühtlaselt laiali ja vala kondenspiima-hapukooreseguga üle. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit kuni on hüübinud ja pealt juba kuldse jumega.
Vahusta munavalged kergelt vahtu ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta kuni saad tugeva munavalgevahu.

Tõsta vaht kondiitrikotti ja pritsi läbi tähekujulise tülle täidise peale või aja lihtsalt lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta veel 175 kraadi juures 10-12 minutit. Jahuta kook ja lõika ruutudeks.
Jahtudes tekivad koogi peale armsad väikesed pisarad.

 

PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga
#koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

10 kommentaari

  • Reply
    siiri
    juuni 22, 2014 at 4:45 p.l.

    Ma pole elus veel nii head rabarberikooki saanud!!! Super! Tänud retsepti eest!

  • Reply
    Anonymous
    juuni 28, 2014 at 8:24 p.l.

    Kuna pole kunagi mitte midagi küpsetanud ja sain eile kingituseks sületäie rabarbereid, siis proovin just seda retsepti, kuna tundub minu kui võhiku jaoks täitsa tehtav. Võibolla saabki sellest koogist minu küpsetuskarjäär alguse 😀 Tänud igatahes 🙂

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuni 30, 2014 at 2:45 p.l.

      Loodan, et karjäär sai siis ikka eduka alguse! 🙂

  • Reply
    Anonymous
    juuli 2, 2014 at 11:35 e.l.

    Pistan just koogi ahju, vaatame, mis välja tuleb 😉

  • Reply
    Merekarp
    juuli 4, 2014 at 9:18 e.l.

    Hüpersupermaitsev kook! Rõõmustasin sellega suuremat seltskonda ja kiidusõnadega ei oldud kitsid. Kasutasin ära kuu aega tagasi sügavkülma pandud rabarberi. Toimis väga hästi (kartsin, et teevad koogi vesiseks), kook tuli mõnus ja mahlane. Aitäh retsepti eest!

  • Reply
    karin
    mai 16, 2015 at 7:41 p.l.

    Väga maitsev kook tuli..kõigile maitses väga. …aga põhjale tuleb kindlasti rohkem tainast teha 🙂 ♡

  • Reply
    Anonymous
    juuni 1, 2015 at 9:11 e.l.

    Tõesti väga väga maitsev kook. Maitses isegi neile, kes muidu magusat ei armasta 🙂 ja järgmine päev küsisid kõik retsepti.
    Tänud Karin hea soovituse eest! Ahjuplaadi jaoks tegin 1,5 koguse ja hoidsin ahus 10 min kauem. Tuli täpselt paraja paksusega 🙂

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    juuni 1, 2015 at 4:23 p.l.

    Võib-olla mul siis natuke väiksem "suur" ahjuplaat 🙂 Igal juhul rõõm, et kook sai maitsev ja et ka retsepti küsiti!

  • Kommenteeri