Suursuur rabarberi plaadikook, mille teeb magusaks kaneeline kondenspiim. Lihtne, maitsev ja kiire valik suuremale seltskonnale mõeldes. Mmm..!!
Põhi:
5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
220 g võid
Täidis:
6 munakollast
500 g hapukoort
1 kg rabarbereid
3 spl suhkrut
400 g suhkruga kondenspiima
0,5 tl kaneeli
1 spl nisujahu
Beseekate:
6 munavalget
1,75 dl suhkrut
Koogi põhja tegemiseks haki külm või tükkideks. Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber ning mudi võitükkidega ühtlaseks puruks. Suru purutaigen küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhja.
Koori rabarberid ja haki tükkideks, puista peale suhkur ja jäta ootele.
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta omavahel munakollased, hapukoor ja kondenspiim, lõpuks lisa kaneel ja jahu. Jaota rabaerberitükid põhja peale ühtlaselt laiali ja vala kondenspiima-hapukooreseguga üle. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit kuni on hüübinud ja pealt juba kuldse jumega.
Vahusta munavalged kergelt vahtu ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta kuni saad tugeva munavalgevahu.
Tõsta vaht kondiitrikotti ja pritsi läbi tähekujulise tülle täidise peale või aja lihtsalt lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta veel 175 kraadi juures 10-12 minutit. Jahuta kook ja lõika ruutudeks.
Jahtudes tekivad koogi peale armsad väikesed pisarad.
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga
#koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!
10 kommentaari
siiri
juuni 22, 2014 at 4:45 p.l.Ma pole elus veel nii head rabarberikooki saanud!!! Super! Tänud retsepti eest!
Merilin Siimpoeg
juuni 24, 2014 at 2:15 p.l.Seda on väga hea kuulda! Tore, et õnnestus 🙂
Anonymous
juuni 28, 2014 at 8:24 p.l.Kuna pole kunagi mitte midagi küpsetanud ja sain eile kingituseks sületäie rabarbereid, siis proovin just seda retsepti, kuna tundub minu kui võhiku jaoks täitsa tehtav. Võibolla saabki sellest koogist minu küpsetuskarjäär alguse 😀 Tänud igatahes 🙂
Merilin Siimpoeg
juuni 30, 2014 at 2:45 p.l.Loodan, et karjäär sai siis ikka eduka alguse! 🙂
Anonymous
juuli 2, 2014 at 11:35 e.l.Pistan just koogi ahju, vaatame, mis välja tuleb 😉
Merekarp
juuli 4, 2014 at 9:18 e.l.Hüpersupermaitsev kook! Rõõmustasin sellega suuremat seltskonda ja kiidusõnadega ei oldud kitsid. Kasutasin ära kuu aega tagasi sügavkülma pandud rabarberi. Toimis väga hästi (kartsin, et teevad koogi vesiseks), kook tuli mõnus ja mahlane. Aitäh retsepti eest!
Merilin Siimpoeg
juuli 5, 2014 at 1:57 p.l.Super! 🙂
karin
mai 16, 2015 at 7:41 p.l.Väga maitsev kook tuli..kõigile maitses väga. …aga põhjale tuleb kindlasti rohkem tainast teha 🙂 ♡
Anonymous
juuni 1, 2015 at 9:11 e.l.Tõesti väga väga maitsev kook. Maitses isegi neile, kes muidu magusat ei armasta 🙂 ja järgmine päev küsisid kõik retsepti.
Tänud Karin hea soovituse eest! Ahjuplaadi jaoks tegin 1,5 koguse ja hoidsin ahus 10 min kauem. Tuli täpselt paraja paksusega 🙂
Merilin Siimpoeg
juuni 1, 2015 at 4:23 p.l.Võib-olla mul siis natuke väiksem "suur" ahjuplaat 🙂 Igal juhul rõõm, et kook sai maitsev ja et ka retsepti küsiti!