Koogid

Pähkline ja karamelline rabarberikook

Jälle üks rabarber!

Rabarber on taim, mida leidub maailmas isegi üle 40 erineva liigi. See kuulub muuseas tatraliste sugukonda ja sisaldab eriti palju kaaliumit, kaltsiumit ja K-vitamiini.

Siin on üks kreemise sisuga kergelt hapukas kook, millel on peal muhedalt krõmpsuvad India pähklid. Fariinsuhkur annab koogile veidike karamellist maitset.

Vaja läheb:

Põhi:

100 g võid
2,5 dl nisujahu
2 spl suhkrut
1/4 tl soola
2 spl vett

Täidis:

700 g rabarberit (juba puhastatud)
400 g hapukoort
4 muna
1 spl nisujahu
150 g fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
2 tl vanillisuhkrut
75 g India pähkleid

Põhja valmistamiseks haki külm või tükkideks, lisa jahu, suhkur, sool ja külm vesi. Mudi kätega ühtlaseks taignapalliks ja pane pooleks tunniks külmkappi.

Vahepeal hauta pannil mõni minut kooritud ja väikesteks tükkideks lõigatud rabarber 2 spl fariinsuhkru ja kaneeliga kergelt läbi. Jäta jahtuma. Vahusta hapukoor, munad, fariinsuhkur, vanillisuhkur ja jahu ühtlaseks massiks.

Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm läbimõõduga) põhja ja äärtesse. Tõsta põhja peale rabarber (ilma hautamisel tekkinud vedelikuta) ja vala peale hapukooresegu. Kõige peale puista pähklid. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35 minutit kuni täidis on hüübinud. Jahuta kooki enne lahti lõikamist vähemalt pool tundi, veel parem kui kook saaks enne söömist ka mõni tund külmkapis olla. Maitseb nii koduselt ja hästi!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri