Päevad lähevad järjest lühemaks, õues on miskipärast pime nii hommikul kui ka õhtul. Praegusel rõskel, külmal ja pimedal ajal tuleb veidi rohkem kui tavaliselt pühendada aega sellele, et oma meeleolu kõige hea ja rõõmuga üleval hoida. Igast päevast võiks leida midagi ilusat ja kui ei leia, siis peaks hoopis ise midagi maitsvat ja imelist valmistama.
Nii tore, et see kõik ongi ju meie endi kätes, et me saamegi ainult ise oma elu ilusamaks teha!
Foto: Triinu Tamberg |
See pidulik karamelli-šokolaaditort tõstab küll su meeleolu kohe mitme leveli võrra. Samuti sobib see väga hästi ka juba tulevasse jõuluaega, sest loob oma välimusega tõelise
pühademeeleolu!
Retsepti leiad ka ajakirja Toit ja Trend november-detsember numbrist!
Kogus: 8-10 tk
130 g
tumedat šokolaadi
võid
suhkrut
nisujahu
küpsetuspulbrit
soodat
(2x190g) karamelliseeritud kondenspiima
mascarpone toorjuustu
vahukoort
želatiini+ 2 spl külma vett
2 spl
konjakit/brändit
suhkrusiirupit
apelsiniviile
šokolaadibiskviit. Haki šokolaad väiksemateks
tükkideks. Sulata või koos šokolaadiga madalal kuumusel kuni kõik on ühtlaselt
sulanud. Sega sisse suhkur ja jäta mõneks minutiks jahtuma.
Eralda
munakollased -valgetest. Vahusta munakollased šokolaadisegu sisse.
vahusta eraldi kausis tugevaks vahuks.
Sega
omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda.
Sega
õrnalt spaatli või suure lusikaga alt-üles tõstes pool munavalgevahust
šokolaadisegu sisse. Sõelu nüüd peale jahusegu ja sega jälle õrnalt kõik
segamini. Lõpuks lisa ülejäänud munavalgevaht ja sega kõik kokku. Vala
koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (ca 18 cm
läbimõõduga) ja küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit.
Biskviidi
valmidust võid proovida väikese puutikuga. Kui keskele pistetud puutikk jääb
kuivaks, siis on biskviit valmis. Lase jahtuda.
Vahepeal
valmista kreem. Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, kondenspiim ja
vahukoor paksuks vahuks. Paisuta želatiini külmas vees mõni minut ja sulata
siis kuumaveevannis. Lase natuke jahtuda ja vala siis peene joana pidevalt
vahustades kreemi sisse. Jaota kreem kolmeks osaks nii, et lõpuks saad ka ääred
kreemiga ära katta.
Jahtunud
biskviit lõika kolmeks kihiks. Tõsta siis üks kiht biskviiti selle sama
lahtikäiva koogivormi põhja, kus biskviidi küpsetasid.
omavahel suhkrusiirup ja konjak/brändi. Niisuta sellega biskviidikihti ja määri
siis sellele kreemi. Tee samamoodi ka kahe järgmise kihiga ja jäta kreemi
natuke alles. Hoia torti 3-4 tundi külmkapis.
Eemalda
siis vormist ja viimistle tort ülejäänud karamellikreemiga.
apelsiniviilude ja roseepipraga.
Pidu võib
alata!
Foto: Triinu Tamberg |
PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole