Vana hea kräsupeakook uues kuues! Ehk kuna juba järgmisel esmaspäeval tähistame Halloweeni püha, siis nuputasin selleks puhuks ühe mõnusa kaloripommi. Šokolaadiküpsiste ja koorekaramellipudinguga kräsupea!
Põhimõtteliselt on tegemist ühe Halloweenile iseloomulikult hirmuskoleda, aga see-eest õudselt maitsva küpsisekoogiga, mille muudab eriliselt kreemjaks ja isuäratavaks Tere koorekaramellipuding.
Kook ise valmib kausi sees ja külmkapis, niiet elektriarvele igati sõbralik maius 🙂
Retsept valmis koostöös Terega.
Halloweeni kräsupea
Prindi retseptKoostisosad
- 425 g šokolaadiküpsiseid
- 200 g Tere hapukoort
- 350 g (1,5 topsi) Tere koorekaramellipudingut
- 4 sl õunamoosi
- 4 sl jõhvikaid
- Katteks:
- 70 g tumedat šokolaadi
- 50 ml Tere koort või piima
- 2-3 sl Tere koorekaramellipudingut
- 2-3 šokolaadiküpsist
- peotäis pähkleid
Juhised
Otsi välja pisike (umbes 1 l suurune) kauss, mille sisse saaksid koogi teha. Vooderda see seestpoolt toidukilega, et saaksid koogi hiljem paremini kätte.
Purusta köögikombainis 400 g küpsised ja sega hapukoorega. Küpsisepuru ja hapukoor peaks omavahel „kokku hakkama“, vajadusel lisa veel veidi hapukoort.
Tõsta nüüd 1/3 küpsisesegust kausi põhja ja suru kergelt kokku.
Määri nüüd umbes 4-5 sl pudingut küpsisekihile laiali. Lisa ka jõhvikaid. Nüüd tõsta kaussi jälle 1/3 küpsisesegust ja suru lusikaga alla poole.
Määri nüüd küpsisekihile taaskord 4-5 pudingut ja seejärel 4 sl õunamoosi.
Viimasena tõsta peale ülejäänud küpsise-hapukooresegu ja suru taaskord lusikaga kokku.
Säti nüüd toidukile koogikausile peale ja aseta 3-4 tunniks külmkappi.
Tõsta kook koos kilega kausi seest välja, eemalda kile ja säti serveerimisalusele.
Sulata vesivannil tükeldatud šokolaad koos koorega.
„Kaunista“ kook sulanud šokolaadi, karamellipudingu, küpsisepuru ja pähklitega.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole