Keeksid, muffinid ja küpsetised

Vürtsikas kõrvitsakeeks

Ülimalt pehme ja mahlane keeks, kus on peidus ohtralt kõrvitsat ja mõnusaid vürtse. Kusjuures see keeks meeldib ka neile, kes kõrvitsat üldjuhul väga ei armasta. Kõrvitsamaitset siin keeksi sees ei tunne, küll aga muudab kõrvits selle küpsetise tõeliselt mahlaseks.

Eriliselt maitsvaks muudab selle keeksi pruunistatud või, mis lisab karamellist maitset.🧈

Sobib ideaalselt ka Halloweeni pidustusteks!🥰

Vürtsikas kõrvitsakeeks

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • 425 ml kõrvitsapüreed*
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 75 g suhkrut
  • 150 g võid
  • 2 muna (L suuruses)
  • 1 tl vanillipastat
  • 230 g nisujahu
  • 1,5 tl pumpkin spice vürtsisegu (või tee ise segu kaneelist, kardemonist, ingvetist ja muskaatpähklist)
  • 1,5 tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • Kate:
  • 100 g valget šokolaadi
  • 100 g hapukoort
  • 30 g röstitud mandlilaaste

Juhised

1

Pruunista esmalt või. Selle jaoks kuumuta võid keskmisel kuumusel panni peal aeg-ajalt segades kuni see hakkab kergelt pruunistuma. Tõsta siis kõrvale ja lase jahtuda.

2

Sega kõrvitsapüree hulka mõlemad suhkrud, pruunistatud või, munad ja vanill. Vahusta läbi.

3

Sega kuivained omavahel ja lisa teiste ainete hulka. Sega kõik korralikult läbi.

4

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ja küpseta keeksi 170 kraadises ahjus 50-60 min kuni see on kuldne ja kerkinud.

5

Lase 15 min jahtuda ja tôsta siis vormist välja.

6

Katte jaoks sulata valge šokolaad vesivannil ja sega hulka toasoe hapukoor. Kata keeks glasuuriga ja puista peale mandlilaaste.

7

Naudi soojalt!🍂🤎✨

Notes

*Kõrvitsapüree jaoks tükelda kõrvits ja säti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kõrvitsat 200 kraadises ahjus umbes 20 min kuni see on pehme. Lase jahtuda ja töötle siis blenderis püreeks.

PS! Kui sa valmistad seda keeksi, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri