Toorkoogid ja vegan maiustused

Šokolaadi-pähklimaiused

Need on ühed vastupandamatult maitsvad magusad ampsud, mille salajane komponent on kreemjas India pähkli või. Maiused meenutavad veidi kuulsat Twix šokolaadi, aga koosnevad oluliselt tervislikumast kraamist.😊 Proovi ka!😍

Ahjaa! Ettevaatust! See India pähklitest valminud või maitseb ohtlikult hästi. Isegi veel paremini kui maapähklivõi!

PS! Need maiused on gluteeni- ja laktoosivabad.

Šokolaadi-pähklimaiused

Prindi retsept
By Portsjonit: 8 tk

Koostisosad

  • Põhi:
  • 120 g jahvatatud kaerahelbeid
  • 60 g India pähkli võid (valmista ise või kasuta nt Natty mahedat indiapähklivõiet)*
  • 40 ml datlisiirupit (võid asendada vahtrasiirupi või agaavisiirupiga)
  • Sisu:
  • 180 g India pähkli võid
  • 50 ml datlisiirupit
  • 1-2 sl vett
  • Kate:
  • 175 g tumedat šokolaadi (vähemalt 50% kakaosisaldusega)
  • soolahelbeid

Juhised

1

Sega omavahel jahvatatud kaerahelbed, pähklivõi ja datlisiirup. Suru paberiga vooderdatud muffinipesadesse. Lisa vajadusel veidi vett, kui “tainas” on liiga kuiv.

2

Sega omavahel pähklivõi, siirup ja vesi kreemjaks möksiks. Jaota pesadesse täidiseks.

3

Viimasena sulata vesivannil šokolaad ja nirista maiustele katteks.

4

Puista peale veidi soolahelbeid. Lase 1 tund külmkapis taheneda ja ongi valmis!

Notes

*Inidia pähkli või valmistamiseks rösti kuival kuumal pannil ca 250 g India pähkleid kuni need on kergelt jumekad ja hakkad tundma head lõhna. Lase pähklitel täielikult maha jahtuda ja vala siis blenderisse või köögikombaini. Töötle kreemjaks massiks.

PS! Kui sa valmistad neid maiuseid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri