New York’is kuulsaks saanud küpsetatud „Alaska“ tort on
huvitav oma kuuma ja külma koosluse poolest ning sobib eriti hästi just talviseks magustoiduks. Kergelt sulanud külm
vahtrasiirupijäätis ja kuum beseekiht selle peal maitseb väga hõrgult! Pidulikumal juhul puista koogile rohkelt krõmpsuvaid Kreeka pähkleid ja nirista üle kuldse vahtrasiirupiga!
huvitav oma kuuma ja külma koosluse poolest ning sobib eriti hästi just talviseks magustoiduks. Kergelt sulanud külm
vahtrasiirupijäätis ja kuum beseekiht selle peal maitseb väga hõrgult! Pidulikumal juhul puista koogile rohkelt krõmpsuvaid Kreeka pähkleid ja nirista üle kuldse vahtrasiirupiga!
Kogus: 5-le
Vaja läheb:
1 karp (750 ml) Premia koorejäätist vahtrasiirupi ja Kreeka pähklitega
Põhi:
2 muna
50 g suhkrut
1 spl õli
60 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
0,5 tl kaneeli/piparkoogimaitseainet
Beseekate:
2 munavalget
100 g suhkrut
1 tl maisitärklist
Serveerimiseks:
Kreeka pähkleid
vahtrasiirupit
Tee nii:
Tõsta jäätis 30 minutit varem toasooja pehmenema. Vooderda
15-16 cm laiuse äärega kauss toidukilega. Suru jäätis tihedalt kausi põhja.
Soovi korral võid jäätise sisse lisada veel hakitud Kreeka pähkleid. Kata
toidukilega ja aseta jäätisekauss 2-3 tunniks sügavkülma.
15-16 cm laiuse äärega kauss toidukilega. Suru jäätis tihedalt kausi põhja.
Soovi korral võid jäätise sisse lisada veel hakitud Kreeka pähkleid. Kata
toidukilega ja aseta jäätisekauss 2-3 tunniks sügavkülma.
Valmista jäätisetordile põhi. Selle jaoks vahusta munad koos
suhkruga kohevaks vahuks. Lisa õli ja vahusta veel korra. Sega omavahel jahu,
sool, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine. Sõelu jahusegu munavahu peale ja
sega ühtlaseks. Vala biskviiditainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva
koogivormi (24-26 cm) põhja ja küpseta 180 kraadises ahjus 8-10 minutit. Lase
jahtuda.
suhkruga kohevaks vahuks. Lisa õli ja vahusta veel korra. Sega omavahel jahu,
sool, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine. Sõelu jahusegu munavahu peale ja
sega ühtlaseks. Vala biskviiditainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva
koogivormi (24-26 cm) põhja ja küpseta 180 kraadises ahjus 8-10 minutit. Lase
jahtuda.
Lõika jahtunud biskviidist sama suur ring kui oli
jäätisekausi äär. Aseta biskviidiring küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
jäätisekausi äär. Aseta biskviidiring küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Beseekatte jaoks vahusta toasoojad munavalged noaotsatäie
soolaga kergelt vahtu. Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta kuni saad tugeva
vahu. Tõsta jäätisekauss sügavkülmast välja ja eemalda jäätis koos toidukilega
kausist. Aseta jäätisekuhi bikviidiringi peale ja kata jäätis kiirelt
beseevahuga. Küpseta jäätisetorti 250 kraadises ahjus 5-6 minutit kuni beseekiht
on kuldse jumega.
soolaga kergelt vahtu. Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta kuni saad tugeva
vahu. Tõsta jäätisekauss sügavkülmast välja ja eemalda jäätis koos toidukilega
kausist. Aseta jäätisekuhi bikviidiringi peale ja kata jäätis kiirelt
beseevahuga. Küpseta jäätisetorti 250 kraadises ahjus 5-6 minutit kuni beseekiht
on kuldse jumega.
Serveeri Kreeka pähklitega ja nirista peale vahtrasiirupit.
Söö kohe!
Söö kohe!
Retsept valmis koostöös Premiaga.
PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole