Odrajahust
sobib valmistada nii karaskit, muffineid, küpsiseid, sepikut kui ka pannkooke. Hästi
sobib see soolaste ja magusate pirukate põhjadesse. Odrateradest jahvatatud jahu
sisaldab palju väärtuslikke valke ja asendamatuid aminohappeid, lisaks veel
hulganisti mineraalaineid.
sobib valmistada nii karaskit, muffineid, küpsiseid, sepikut kui ka pannkooke. Hästi
sobib see soolaste ja magusate pirukate põhjadesse. Odrateradest jahvatatud jahu
sisaldab palju väärtuslikke valke ja asendamatuid aminohappeid, lisaks veel
hulganisti mineraalaineid.
See siin on
klassikalise odrakaraski sarnane küpsetis, mis on tavapärase hapupiima asemel
valmistatud hoopis tumeda õlle abil. Lisaks veel pikantne sinihallitusjuust,
mida valmis küpsetises mõnusalt tunda on. Odraleib maitseb hästi ehtsa või,
hummuse või määrdejuustuga.
klassikalise odrakaraski sarnane küpsetis, mis on tavapärase hapupiima asemel
valmistatud hoopis tumeda õlle abil. Lisaks veel pikantne sinihallitusjuust,
mida valmis küpsetises mõnusalt tunda on. Odraleib maitseb hästi ehtsa või,
hummuse või määrdejuustuga.
Vaja läheb:
450 g
odrajahu
odrajahu
100 g
nisujahu
nisujahu
30 g
linaseemneid/köömneid
linaseemneid/köömneid
2, 5 tl
küpsetuspulbrit
küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 muna
50 g võid
2 spl
rafineerimata suhkrut
rafineerimata suhkrut
150 g
sinihallitusjuustu
sinihallitusjuustu
350 ml
tumedat õlut
tumedat õlut
Tee nii:
Sega
omavahel odra- ja nisujahu, küpsetuspulber, sool ja linaseemned.
omavahel odra- ja nisujahu, küpsetuspulber, sool ja linaseemned.
Sulata või
ja haki sinihallitusjuust pisemateks tükkideks.
ja haki sinihallitusjuust pisemateks tükkideks.
Teises
kausis vahusta muna suhkruga, lisa jahtunud sulavõi ja õlu. Vala kuivained
õllesegu sisse, lisa ka hakitud sinihallitusjuust ja sega kõik ühtlaseks.
kausis vahusta muna suhkruga, lisa jahtunud sulavõi ja õlu. Vala kuivained
õllesegu sisse, lisa ka hakitud sinihallitusjuust ja sega kõik ühtlaseks.
Vala vormi ja küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit.
Kommentaare pole