Selle koogi kaks kihti täiustavad üksteist nii mõnusalt!
Alumine šokolaadikoogi kiht on tummisem, pealmine kiht jällegi kergem ja
mahedam. Juustukoogi osa teeb huvitavalt roheliseks matcha ehk rohelise tee
pulber. Koogis kasutasin tervislikemaid alternatiive valgele jahule ja
suhkrule. Kokkuvõtteks tuli sellest üks imemaitsev suvine kook, kuhu peale sobivad igasugused värsked marjad!
★Hea võimalus matcha proovimiseks! Hi Matcha lehelt tellides sisesta ostukorvis kupong “koogikontor” ning saad 10% soodustust oma tellimuselt!★
Vaja läheb:
Vaja läheb:
Šokolaadikoogi kiht:
150 g tumedat šokolaadi
150 g võid
120 g tumedat muscovado suhkrut
3 muna
45 g kaerajahu
45 g maisijahu
¼ tl soola
Juustukoogi kiht:
300 g toorjuustu
100 g hapukoort
2 muna
40 g heledat muscovado suhkrut
2 tl maisitärklist
1,5 tl matchat (HiMatcha)
Kaunistamiseks:
0,5 tl matchat (HiMatcha)
mustikaid
vaarikaid
Tee nii:
Alusta šokolaadikoogi kihi valmistamisest. Selle jaoks
tükelda või ja šokolaad, sulata need koos väikeses kastrulis. Kui segu on
ühtlaselt sulanud, tõsta pott tulelt. Sega hulka suhkur ja jäta 10 minutiks
jahtuma.
tükelda või ja šokolaad, sulata need koos väikeses kastrulis. Kui segu on
ühtlaselt sulanud, tõsta pott tulelt. Sega hulka suhkur ja jäta 10 minutiks
jahtuma.
Vahusta šokolaadisegu hulka munad. Sega omavahel mõlemad jahud ja
sool. Lisa jahusegu teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala
šokolaadikoogi tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi
(20-22cm) põhja ja tõsta hetkeks kõrvale.
Juustukoogi kihi jaoks vahusta omavahel toorjuust, hapukoor,
suhkur, maisitärklis, matcha ja munad. Vala saadud segu šokolaadikihi peale.
Küpseta kooki 160 kraadises ahjus 50-60 minutit kuni see on keskelt hüübinud. Lase koogil täielikult jahtuda. Eemalda siis vormist ja kaunista marjade ning matchaga.
Kommentaare pole