Pikad suveõhtud maakodus kui päike juba loojub ja viimased eredamad kiired paistavad köögiaknast sisse.. see on tõeline idüll! Selliseid õhtuid tahan endale suve jooksul kinkida nii palju kui võimalik.
Siin on üks kook, mida on hea just sellises köögis teha, kus erilisi vahendeid pole saadaval ja kui ei viitsi taina segamisele ja muule mäkerdamisele väga aega kulutada.
Kook on selline pehme ja kodune, mahedalt kohupiimane, samas sidrunit on korralikult tunda ja maasikatükid teevad küpsetise mahlasemaks. Mooniseemneid lisasin ka, sest need lihtsalt sobivad sidruniga hullult hästi kokku.
Kuna kodumaised maasikad hakkavad nüüd ka juba kohe-kohe valmima, siis vaata siit ka teisi maasikakoogi retsepte, mis sind isutada võivad.
Kohupiimakook sidruni ja maasikatega
Prindi retseptKoostisosad
- 500 g maitsestamata kohupiima (sobivad mõlemad, nii kohupiimakreem kui pakikohupiim)
- 3 muna
- 70 g toorsuhkrut/palmisuhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 75 g võid
- 60 g täistera nisujahu
- 60 g maisijahu
- 3/4 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 1-2 spl mooniseemneid
- 200 g maasikaid
- 1 sidruni koor
Juhised
Sulata või ja jäta jahtuma.
Sega omavahel kohupiim ja suhkrud.
Vahusta ükshaaval juurde munad ja seejärel jahtunud sulavõi.
Riivi hulka 1 sidruni koor.
Sega omavahel nisujahu, maisijahu, mooniseemned, sool ja küpsetuspulber.
Lisa kohupiimasegu hulka maasikatükid ja jahusegu.
Sega kõik ühtlaseks massiks.
Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud või võiga määritud koogivormi (20 cm).
Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40-45 minutit.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole