Küpsised

Küpsistest jõuluehted!

Pakun sulle ühe hästi ilusa & rahustava tegevuse, millega oma koju pühademeeleolu ja magusat lõhna saad tuua. On aeg meisterdama hakata ja sel aastal jõulupuu söödavate ehetega kaunistada!

Tutvustan kahte erinevat varianti. Neid armsaid sulanud lumememmega küpsiseid on eriti vahva koos lastega teha! Vaja läheb valget glasuuri (vt õpetust allpool), vahukomme, nelgiterasid, soolapulgaotsi ja šokolaadi. Oh kui palju rõõmsate nägudega memmekesi. 🙂
Need lihtsamad aga on eriti ilusad kuuse külge riputamiseks. Siin kasutasin kahte erinevat glasuuri- valget ja rohelist (matchaga värvitud). Glasuuri keskele pistsin väikese soolakringlikujulise küpsise (need leiad Selverist või Rimist küpsiste letist), tähtaniisi või rosmariinioksa. Lase kaetud küpsistel kuivada kuni glasuur on kuivanud.
Otsi välja jupp naturaalset nööri, sulata šokolaad ja kinnita sellega nöör küpsise külge. Lase šokolaadil külmas ära tahkuda, et nöör küpsise külge kinni jääks ja ongi valmis jõulupuu või maitsetaime külge riputamiseks!

Küpsistest jõuluehted

Prindi retsept

Koostisosad

  • 1 pakk Selga vormiküpsiseid
  • Glasuur:
  • 250 g tuhksuhkrut
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1-2 spl vett
  • 1 tl matchat ehk rohelise tee pulbrit
  • Katteks:
  • tähtaniisi, rosmariini, roseepipart, väikseid kringlikujulisi küpsiseid (nt Schär)
  • valgeid vahukomme, nelki, soolapulkasid, riivitud šokolaadi
  • tumedat või piimašokolaadi sulatamiseks

Juhised

1

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkru sisse vähehaaval sidrunimahl ja vesi. Lisa umbes veerandile kogusele ka matcha, et saaksid rohelise glasuuri. Vajadusel lisa veel vett, et glasuur vedelam oleks.

2

Kasta küpsised glasuuri sisse ja aseta seejärel peale väike kringel, rosmariin või tähtaniis.

3

Umbes tunni pärast on glasuur küpsisel tahkunud. Kinnita sulanud šokolaadi abil küpsise tagumisele poolele nöör, lase külmkapis tahkuda kuni nöör on kinni jäänud.

4

*Lumememme küpsiste jaoks valmista kõigepealt lumememme nägu. Selleks pista vahukommi sisse silmadeks 2 nelgitera, ninaks pista tükike soolapulgaotsast ja suu maali sulanud šokolaadiga. Tõsta väikese lusikaga küpsise peale valget glasuuri ja aja ebakorrapäraselt laiali, et jääks "sulanud" efekt. Pista nüüd sisse lumememme pea. Puista lumemmekesele "juusteks" peale natuke riivitud šokolaadi. Šokolaad jääb paremini kinni kui pintseldad enne lumemme pead natukese suhkrusiirupiga.

Kusjuures suvel tegin sarnasel meetodil küpsistest hoopis värvilisi lilleküpsiseid. Vaata neid siit. 🙂

PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri