Keeksid, muffinid ja küpsetised

Kohupiima-mustikakeeks

Kohupiimast pehme ja mahlane on see lihtne ja ilus keeks, mis mustikatest mõnusalt sinetab. Kui parasjagu just metsast mustikalt tulnud, siis sega keeksitaina sisse kindlasti just metsmustikaid, nii saad maitsvama tulemuse!

Kusjuures selle keeksi võid küpsetada vabalt ka täiesti klassikalise pikliku keeksivormi sisse. Pidulikumal juhul valmista keeksile ka valgest šokolaadist luksuslik glasuur! Naudi ainult kõige paremate seltsis 🙂

Kohupiima-mustikakeeks

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 45 min Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • 180 g võid
  • 300 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 300 g kohupiima
  • 150 g mustikaid
  • 4 muna
  • 180 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 sidrunit
  • Glasuur:
  • 75 g valget šokolaadi
  • 75 g hapukoort
  • mustikaid
  • soovi korral söödavaid lilli

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

2

Vahusta kohupiima hulka munad, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa ka sidrunist pigistatud mahl ja peenelt riivitud koor.

3

Sega hulka sulavõi, mustikad ja kuivainesegu ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Vala keeksitainas võiga määritud keeksivormi ja silu pealt ühtlaseks.

4

Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 min. Kummuta keeks vormist välja ja jäta jahtuma.

5

Glasuuri valmistamiseks sulata valge šokolaad vesivannil. Lase mõned minutid jahtuda ja sega hulka toasoe hapukoor.

6

Kata keeks glasuuriga ja kaunista mustikatega!

PS! Kui sa teed seda keeksi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Inna
    september 5, 2023 at 12:20 p.l.

    Tere!
    Mis kohupiima peaks kasutama?

  • Reply
    Mare
    märts 25, 2024 at 4:55 p.l.

    Tere! Kas seda võiks proovida teha ka täisterajahuga?

    • Reply
      admin
      märts 25, 2024 at 8:14 p.l.

      Hei!
      Soovitan esialgu proovida 1/2 täisterajahuga asendada.. Kardan, et võib natuke kuiv jääda, kui kasutad ainult täistera 🙂

    Kommenteeri