Nagu ikka lihavõtete ajal kombeks on, valmistasin ka mina kohupiimast pungil pashat. See oli vist kolmas aasta, kui ma ise pashat olen teinud ja igal aastal olen ka erineva retsepti järgi valmistanud.
Erilist maitse vahet pole tundnud, kuid asi võib olla ka selles, et lihtsalt ei mäleta, kuidas eelmise aasta pasha maitses.. Seekord sain inspi Ragne Värki blogis olevast retseptist, kuid muutsin vastavalt kodus olevatele ainetele.
Kõigile maitses! 🙂
Mina tegin nii..
Tsitruseline pasha
Prindi retseptKoostisosad
- 1 kg kohupiima
- 200 ml vahukoort
- 200 g võid
- 2,5 dl suhkrut
- vanillsuhkrut
- 4 muna
- 100 g kuivatatud aprikoose
- 50 g mandleid
- 50 g maapähkleid
- 1 sidruni koor
- poole sidruni mahl
- poole apelsini koor
Juhised
1
Suru kohupiim läbi sõela ja pane potti.
2
Lisa vahukoor, munakollased, suhkur ja sulatatud või.
3
Haki kergelt aprikoosid ja pähklid ning lisa ka need koos sidrunimahla, -koore ja apelsinikoorega.
4
Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni.
5
Vahusta munavalged.
6
Võta segu tulelt ära ja sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht.
7
Vala marliga vooderdatud sõelale ja lase külmkapis üleöö nõrguda.
8
Kaunista!
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole