Mahlane ja kreemjas kohupiimakook hapukate marjadega, millel katteks magus martsipan.
Niii hea!!
Koogiks läheb vaja:
Põhi:
180 g Digestive küpsiseid
100 g võid
2 spl kamajahu
1 spl fariinsuhkrut
Täidis:
250 g hapukoort (20%)
600 g kohupiimapastat
3 muna
2 dl suhkrut
2 tl vaniljeekstrakti
3 dl marju (vaarikad + mustikad)
3 spl nisujahu
Kate:
200 g martsipani
Sega sulavõi purustatud küpsiste, kamajahu ja fariinsuhkruga Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja ja aseta külma. Täidiseks vahusta kohupiimapasta, hapukoor, suhkur ja vaniljeekstrakt. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde nisujahu. Tõsta külmutatud marjad küpsisepõhjale ja vala peale kohupiimasegu. Küpseta kooki 170 kraadi juures 50 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Katteks rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks kettaks ja tõsta jahtunud koogile. Kaunista kook.
2 kommentaari
maijarv
märts 6, 2011 at 8:07 p.l.NO WAY!
Merilin Siimpoeg
märts 7, 2011 at 3:08 p.l.oooooojaa…