Kommid ja batoonid

Oreo “trühvlid”

 

Uskumatu, aga Oreo küpsiseid hakati tootma juba 1912.aastal ja sellest ajast saati on olnud need enim müüdud küpsised Ameerika Ühendriikides. Milline pikk ajalugu ja kuulsus neid saadab! Tõelised staarid!

 

Oreo küpsis on nn “võileib küpsis”, kus klassikalise toote puhul on kahe šokolaadiküpsisest plaadi vahel täidiseks vanillimaitseline kreem.

Eestis küll mitte, aga mujal on Oreo küpsise variatsioone juba mustmiljon. Näiteks on olemas maapähklivõi, vahukommi, sidruni ja piparmündi täidisega Oreo küpsiseid.

Tundub, et Oreod on inimestele nii südamesse läinud, et nüüd tehakse nendest juba jäätist, milkshake’e, pudinguid ja palju muud.





Nüüd juba mõnda aega on Oreo küpsised ka Eestis saadaval olnud. Olen näinud, et meil on müügil klassikalised ning šokolaadiga kaetud Oreo küpsised.

Minu arvates muidu täiesti tavalised küpsised saavad aga teistsuguse ja kindlasti hoopis maitsvama variatsiooni, kui nendest komme teha. Sellisel kujul on need lihtsalt vastupandamatud!

Kommide kaunistamiseks võib kasutada just seda, mis meeldib. Mina kasutasin tšillihelbeid, rukkililleõisi, roosiõie lehti, kookoshelbeid ja Oreo küpsise puru.

Üüüberlihtne retsept, mis on internetis saadaval väga paljudel lehekülgedel. Mõned neist on siinsiin ja siin. Kui Oreo küpsiseid pole parasjagu kuskilt saada, võid väga edukalt asendada need Domino või Mesikäpa küpsistega.

Minul tuli komme 14 tk


Vaja läheb:

200 g Oreo küpsiseid
100 g maitsestamata toorjuustu

Katmiseks:

100 g tumedat šokolaadi
100 g valget šokolaadi
(või siis 200 g tumedat/valget šokolaadi)
tšillihelbeid, kuivatatud rukkililli, roosiõie lehti, kookoshelbeid jms

 
 
Purusta küpsised (eriti kiiresti teeb seda köögikombain) ja sega toasooja toorjuustuga ühtlaseks massiks.
 

 
 
Veereta käte vahel väikesed pallikesed ja pane pooleks tunniks külmkappi.
 
 

 
 
Sulata šokolaad, kata pallikesed kahvli abil sulašokolaadiga ja kaunista.

 
 
Tšillihelbed, Oreo küpsise puru, kuivatatud rukkilill, roosiõie lehed, kookoshelbed
 

Enne maiustama hakkamist hoia komme tund aega külmas, et šokolaad jõuaks ära tahkuda.
 

…ja kui võtad esimese ampsu sellest koostiosade poolest mitte midagi ütlevast kommist, saad aru, et see “mittemidagiütlev” tunne petab ja maitse on tegelikult ohtlikult vastupandamatu!!




Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri