Kas oled maitsnud populaarset kataifi ja pistaatsia täidisega Dubai šokolaadi?😍
Kusjuures Dubai šokolaadi leiutas esmalt Dubai šokolaadimeister Sarah Hamouda, keda ajendasid suured rasedaisud. Ta soovis luua midagi enamat kui lihtsalt tavaline šokolaad!
Dubai šokolaad on valmistatud piimašokolaadist ja selle täidiseks on pistaatsiapähklipasta, krõbe kataifitainas ja tahhiinipasta. Vastupandamatuks teeb šokolaadi selle krõmpsuv tektuur ja magusa-soolase kooslus.
Kui tahad järgi proovida, siis mul on sulle hea uudis. Õnneks on seda ka kodus lihtne valmistada!😉
Minu kogemuse põhjal valmib parim kodune Dubai šokolaad just Fazeri klassikalise piimašoksiga. Mulle väga meeldib, et Fazeri piimašokolaadis on kasutatud ehtsat piima ja sellel pole üleliia magusat maitset.😊
*Sel viisil valmistatud šokolaadi tuleks hoiustada külmkapis. Kui soovid, et dubai šokolaad ei hakkaks paari tunni jooksul toasoojas pehmeks minema, siis on vaja šokolaad eelnevalt tempereerida. Šokolaadi tempereerimiseks sulata kõigepealt vesivannil 2/3 piimašokolaadist kuni šokolaad on saavutanud 45-48 kraadi. Kui šokolaad on sulanud, siis tõsta kauss kuumalt pliidilt eemale ja sega juurde ülejäänud hakitud šokolaad. Jahuta kuni 27 kraadini ja kuumuta siis uuesti vesivannil 30 kraadini. Nüüd on šokolaad valmis vormi valamiseks.

Retsept valmis koostöös Fazer Eestiga.

Kodune Dubai šokolaad
Prindi retseptKoostisosad
- 225 g Fazer piimašokolaadi
- 125 g kataifitainast
- 35 g võid
- 100 g pistaatsiapastat
- 1-2 tl tahhiinipastat
- 1/2 tl soola
- Lisaks:
- 1 šokolaadivormi (Mina kasutasin suurt, 25x14 cm silikoonist vormi. Kui sul on väiksem vorm, siis vähenda koguseid)
Juhised
Tükelda ja sulata 125 g šokolaadi vesivannil. Vala sulanud šokolaad vormi ja liiguta vormi nii, et sulašokolaadiga saaks kaetud kogu põhi ja ääred. Šokolaadi ülejääk lase tagasi kaussi tilkuda. Tõsta nüüd vorm külmkappi, et šokolaad saaks tahkuda.
Haki kataifitainas suure noaga veidi väiksemateks tükkideks. Kuumuta pann ja lase võil seal sulada. Lisa nüüd hakitud kataifi ja prae kuni kataifi on kuldne ja krõbe. Lase jahtuda.
Sega krõbeda kataifi hulka pistaatsiapasta, tahhiini ja sool. Tõsta tahkunud šokolaadiga vorm külmkapist välja ja täida kataifiseguga. Suru veidi lusikaga.
Sulata nüüd 100 g šokolaadi vesivannil ja kata täidis sulašokolaadiga.
Lase vähemalt 1 tund külmkapis tahkuda.
Murra siis pooleks ja naudi!😋🍫

PS! Parim pistaatsiapasta, mida selles šokolaadis ja ka teistes magustoitudes kasutada on 100 % pistaatsiasisaldusega. Pastat võid täidisesse lisada ka rohkem, kui soovid vedelamat täidist. Pistaatsiapastat saad osta nt Umamist või Gemossist.
PS! Kui sa valmistad seda šokolaadi, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole