Veidi nagu kuulsate Raffaello kommide moodi maiused, mis on maitsestatud Vana-Tallinna likööriga. Kui nii svipsis komme ei soovi, asenda osa liköörikogusest toorjuustuga!
Vana-Tallinna Winter Spice liköör, mida kommides kasutasin, erineb klassikalisest variandist selle poolest, et seda on vürtsitatud näiteks kaneeli, kardemoni, aniisi ja muskaadiga- sobib hästi kokku jõulude ja talvise ajaga. Liköör valiti oma toote kategoorias parimaks toiduaineks aastal 2013. Mitte, et ma siin alkoholi propageeriks, aga toode on mekkimist väärt!
Neid komme siin aga julgen soovitada kui mõnus magus amps aastavahetuseks!
Kommid:
1 tops JAANI keedetud kondenspiima
1 pakk (110g) Marmiton Kooli vahvel vanilliiniga
75 g võid
125 g kookoshelbeid
80 g toorjuustu
3 spl Vana-Tallinna likööri (kasutasin Vana-Tallinna ‘Winter Spice’ likööri)
Katmiseks:
ca 50 g kookoshelbeid
Sulata keedetud kondenspiim koos võiga keskmisel kuumusel potis ühtlaseks kreemjaks massiks. Jäta jahtuma. Haki vahvlid noaga peeneks puruks. Lisa vahvlipurule kookoshelbed, toorjuust, kondenspiima-võikreem ja liköör. Sega kõik kokku ja vormi saadud massist käte vahel väikesed pallikesed. Jäta 20 minutiks külma tahenema. Veereta pallikesi lõpuks kookoshelvestes.
2 kommentaari
retseptiriiul
detsember 30, 2014 at 10:01 e.l.Paistavad nii head, et peab ka tegema! Aitäh!!
Merilin Siimpoeg
jaanuar 2, 2015 at 2:05 p.l.🙂