Tummine, aga samas nii mahlane kook, mille jaoks võid kuivatatud puuviljad kasvõi nädal varem rummi alla peitu panna. Nii koguvad puuviljad endale eriti sügava rummise maitsenüansi. Valmis kook läheb külmkapis seistes iga päevaga paremaks.
Selle koogi jaoks kulub ohtralt kuivatatud puuvilju ja rummi (varem pole nii palju alkoholi ühegi koogi jaoks kasutanud 🙂 Lisaks on see ka veidi rohkem aeganõudvam, kuid seda erilisem kook on.
Kasutasin vürtsidega rummi (Caribbean Spiced), mis andis eriti mõnusa maitse!
Retsept ilmus ka ajakiri Toit&Trend jaanuar-veebruar väljaandes.
Vaja läheb:
560 g kuivatatud puuvilju (ploomid, rosinad, kirsid, datlid, aprikoosid, mangoviilud)
60 g mandlleid
300 ml rummi
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl kaneeli
1 laimi koor
1 apelsini koor
3 muna
150 g võid
150 g pruuni suhkrut
suuremad kuivatatud puuviljad tükkideks. Vala rumm kuivatatud puuviljadele ja
jäta nad sinna vähemalt 1 ööpäevaks. Kui
puuviljad pole piisavalt vedelikuga kaetud, võid lisada veidi vett.
puuviljad liigsest vedelikust ja blenderda siis kreemjaks seguks.
toasoe või koos suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad.
sool, küpsetuspulber ja kaneel. Lisa võisegu hulka jahusegu, puuviljad, hakitud
mandlid, sidruni- ja apelsinikoor. Sega kõik ühtlaseks massiks.
koogitainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse
koogivormi (ca 21 cm). Küpseta pöördõhuga ahjus kõigepealt 1 tund 120 kraadi
juures ja siis veel ca 1 tund ja 15 minutit 110 kraadi juures. Tõsta ahjust
välja ja lase jahtuda. Kõige parem on kook järgmisel päeval külmana, veel parem
ülejärgmisel päeval.
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
2 kommentaari
rebane
jaanuar 28, 2016 at 8:49 e.l.Mmm…Kõik jõulukeeksid on minu lemmikud ning ka see tundub ääretult maitsev! Ilmselt läheb järeleproovimisele, kui rummi peaks koju tekkima!
Merilin Siimpoeg
jaanuar 31, 2016 at 12:55 p.l.See on tõesti väga mahlane ja mõnusmõnus kook! 😉