Nädalavahetusel sain osa ühest magusast koolitusest, mille põhitegelasteks olid imemaitsvad ja õhulised makroonid itaalia besee meetodil. Varem olen makroonitegu õppinud Kertu Lukase juhendamisel, seekord oli juhendajaks kondiiter Helen Laht, kes igapäevaselt töötab kondiiter.ee-s Heidi Park’i juures. Helen on soe ja armas inimene, kes näitab puust ja punaseks ette kõik vajalikud etapid, mis on olulised makroonide õnnestumiseks. Ta seletab rahulikult ning kohe kindlasti ei lähe närvi, kui keegi kohe esimesel korral aru ei saa 🙂
Kõik osalejad said ise makrooniteo algusest lõpuni järgi proovida ja seejuures nii palju küsida, kui soovisid.
Koolitus toimus Gemossis, kus sai endale kohe ka makroonide valmistamiseks vajalikud vahendid soetada. Seal on kokkamishuvilistele tohutult palju asju, mis võivad huvi pakkuda!
Minagi täiendasin oma varusid ja ostsin endale silikoonmatid. Koolitusel sain aru, et küpsetuspaberil makroonide küpsetamine pole just kõige õigem ja nutikam variant, sest paber imab vähemal või rohkemal määral enda sisse niiskust ning makroonide kole välimus võibki tihtilugu sellest tingitud olla. Silikoonmatt niiskust ei ima, on korduvkasutatav ja väga kergesti puhastatav!
Lisaks retseptidele jagas Helen kuhjaga kasulikke nippe, mida ta oma suurde kogemustepagasisse aja jooksul varunud oli.
Igal juhul mina sain palju osavamaks ja makroonide küpsetamisel teen nüüd nii mõndagi teisiti!
Gemossis on suur valik erinevaid MONIN’I siirupeid, mida saab edukalt ka makroonikreemi sisse segada |
Makroonitegu on nagu täppisteadus- suhkrusiirup tuleb väga täpselt kindla kraadini mõõta |
Helen näitab, kui tugevaks peaks olema munavalge vahustatud |
Kondiitrikotist makroonide pritsimine ei pruugi kohe välja tulla, kuid kulub aja jooksul käe sisse |
Plaadile pritsitud makroone tuleb kõigepealt vastu lauda taguda, et õhumullid välja tuleksid ja seejärel tuleb neil enne ahju panekut veidi puhata lasta |
Makrooni vahele läks mõnusalt siidine võikreem |
Kommentaare pole