See kerge jogurtikook fuksiaroosa hapuka vaarikakastmega on külaliste lemmik! Pähkline koogipõhi on tavalisele küpsisepõhjale meeldivaks vahelduseks.
Lihtne, suvine ja PS! igati figuurisõbralik! 🙂
Retsepti leiad ka mai-juuni ajakirjast Toit&Trend!
Vaja läheb:
Põhi:
200 g datleid
100 g jahvatatud pähkleid
25 g kookoshelbeid
35 g võid
Täidis:
800 g Kreeka jogurtit
300 ml vahukoort
4 spl toorsuhkrut
3 tl vanillisuhkrut
3,5 tl pulberželatiini
Kate:
300 g vaarikaid
1 tl suhkrut
Tee nii:
Leota datleid 15 minutit pehmes vees, et need pehmeneksid. Pigista siis vesi välja ja purusta kannmikseris pehmeks massiks. Sega datlimassi hulka pähklijahu, kookoshelbed ja sulatatud või. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta külmkappi.
Täidise jaoks vahusta omavahel jogurt, koor, suhkur ja vanillisuhkur. Sega želatiin 50 ml külma veega ja lase umbes 5 minutit seista. Sulata želatiin kuumaveevannis. Jahuta mõni minut ja vala peene joana jogurtisegu hulka, samal ajal vahustades. Vala jogurtisegu põhjale ja lase 4-5 tundi külmas tarduda.
Serveerimiseks püreesta vaarikad vähese suhkruga ja vala siis koogile katteks.
PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!
Kommentaare pole