Kes veel kiires argipäevatempos tähele ei ole pannud, siis mõne päeva pärast on lihavõttepühad! Ja nagu ikka, siis võiks ju tähistada seda ühe maitsva kohupiimakoogiga. Panin selleks puhuks kokku ühe ülilihtsa koogiretsepti ricotta kohupiima, apelsini, ingveri ja muskaatpähkliga. Kook saab rõõmsalt värviline ja sobib hästi pühadelauale. Lisa soovi korral ka kaneeli ja kardemoni.
Kasutasin selles koogis Kotanyi mõnusalt aromaatseid maitseaineid.
Apelsini-ricottakook ingveri ja muskaadiga
Prindi retseptKoostisosad
- 3 muna
- 75 g toorsuhkrut
- 400 g ricotta kohupiima
- 100 g võid
- 50 g mandlijahu
- 100 g maisijahu
- 1 tl Kotanyi jahvatatud ingverit
- 3/4 tl Kotanyi riivitud muskaatpähklit
- ¼ tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 apelsini
Juhised
Kuumuta 25 g suhkrut koos 300 ml veega kuni suhkur on sulanud. Viiluta üks apelsin ja pane apelsiniviilud kuuma siirupi sisse. Jäta need sinna seisma.
Sulata või ja jäta jahtuma.
Vahusta omavahel kohupiim, suhkur ja munad. Sega teises kausis kokku mandli- ja maisijahu, vürtsid, sool ning küpsetuspulber.
Vahusta kohupiimasegusse jahtunud sulavõi, riivi hulka ühe apelsini koor ja pigista sisse ka ½ apelsini mahlast. Lisa hulka jahusegu ja sega kõik ühtlaseks massiks.
Vooderda lahtikäiv koogivorm (21 cm) küpsetuspaberiga. Säti koogivormi põhja siirupist nõrutatud apelsiniviilud. Ära siirupit veel ära viska. Vala apelsiniviilude peale koogitainas.
Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40-45 minutit.
Lase siis 15 minutit jahtuda ja eemalda vormist. Tõsta kook tagurpidi serveerimisalusele ja niisuta veel pealt apelsinisiirupiga.
Kommentaare pole