Krõbeda pähklipõhja ja siidiselt magusa vanillikreemi täidisega kook, mida kaunistavad romantilised õunaroosid. Kodumaised kõige maitsvamad õunad, loomulikult!
Pisut nokitsemist selle koogi puhul, kuid tulemus paneb külalised ahhetama. Sobib ka gluteenitalumatusega maiustajatele!
ps! see õunaroosiline kook on minu esimene kaanestaar ehk minu esimene koogifoto toiduajakirja (Toit&Trend) esikaanel! Jeehuuu! Mind teeb hästi rõõmsaks, kui mu magusad toredused jõuavad võimalikult paljude inimesteni 🙂
Purusta pähklid ja mandlid peeneks puruks. Sega hulka toasoe või ja munavalge. Suru saadud segu võiga määritud koogivormi (26-28cm) põhja ja äärtesse. Küpseta koogipõhja 10 minutit 175 kraadises ahjus ja jäta siis jahtuma. Kreemi jaoks vahusta munakollased ja suhkur, lisa tärklis ja vanillisuhkur. Kuumuta piim keemiseni ja vala hulka munakollasesegu. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Jahuta seejärel kreem. Lõika õuntest noa või köögiviljakoorijaga peaaegu paberõhukesed viilud ja aseta need sidrunimahlaga segatud külma vette. Kui kõik viilud tehtud, lase potis olev vesi koos õuntega hetkeks kuumaks, niiet õunaviilud oleksid rooside vormimiseks piisavalt painduvad. Tõsta õunaviilud veest välja jahtuma. Ära hoia õunaviile kuumas vees liiga kaua, muidu lähevad moosiks! Määri nüüd pähklipõhjale vanillikreem ja selle peale tee õunaviiludest roosid. Selle jaoks võta 4-5 viilu ja pane need pooleldi üksteise peale. Rulli need siis kokku ja tekibki roos! Säti roosid koogile täidiseks.Õunaroosikook vanillikreemi ja pähklipõhjaga
Prindi retsept
Koostisosad
Juhised
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!
2 kommentaari
Kätlin Letner
september 2, 2017 at 9:58 e.l.Kas küpsetama peabki ainult põhja või kui roosid peal, tuleb ka natukeseks ahju pista?
Merilin Siimpoeg
september 4, 2017 at 10:47 e.l.Hei, Kätlin! Jah, küpsetada on vaja ainult põhja, roosidega pole enam ahju vaja panna 🙂