Hommikusöögid on minu jaoks pühad, nende nautimine ei jää mul ükski hommik vahele. Minu lemmikuteks on kujunenud erinevad smuutid ja isetehtud müslid.
Kuna poodides müüvate müslide sisse on enamjaolt segatud väga palju suhkrut, siis on need ka liiga magusad. Enda tehtud müsli puhul ongi hea see, et saad seda ise maitsestada ja lisada pigem rohkem erinevaid pähkleid, seemneid ja puuvilju.
Seekord segasin oma müsli sisse ka rohelist energiat ehk matcha rohelist teed, mis andis müslile põnevama maitse ja rohelise värvi. Hoian oma müslit ühes suures klaaspurgis, kust on mugav seda hommikuti kaussi valada. Müslit serveerin tavaliselt kaera- või mandlipiimaga.
Krõbe müsli matcha ja pähklitega
Prindi retseptKoostisosad
- 300 g täistera kaerahelbeid
- 120 g pähkleid (pekaani-, metspähkleid)
- 75 g seemneid (päevalille-, kõrvitsa- chia seemneid)
- 25 g kookoshelbeid
- 60 g vahtrasiirupit
- 60 g kookosõli
- 3 tl Himatcha kulinaaria matchat
- 25 g kuldseid rosinaid
- 25 g külmkuivatatud maasikaid/vaarikaid
- Serveerimiseks:
- kaerapiima
Juhised
Haki pähklid kergelt läbi, väga väikeseks pole vaja hakkida.
Sega omavahel kaerahelbed, pähklid, seemned ja kookoshelbed.
Sulata kookosõli.
Vala müslisegu peale kookosõli ja vahtrasiirup.
Sega kõik läbi.
Vala nüüd müslisegu küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.
Küpseta 150 kraadises ahjus 35-40 minutit. Iga 10 min tagant tõsta korraks plaat välja ja sega müsli läbi, et kõik ühtlasemalt krõbedaks läheks.
Lase müslil 15 minutit jahtuda ning sega siis hulka matcha, rosinad ja külmkuivatatud maasikatükid.
Säilita kinnises purgis ja serveeri piima või jogurtiga.
Kommentaare pole