Oi, kuidas mulle meeldivad pistaatsiapähklid! Ja koogi sees meeldivad need isegi veel rohkem! Kodutehtud pistaatsiapastat armastan lisaks sellele koogile segada ka oma sooja hommikupudru sisse, mis muutub kohe mitu korda maitsvamaks.
Selleks, et pistaatsiakook oleks ikka õiget pistaatsiakoogi värvi, lisasin koogile ka kasulikku rohelise tee pulbrit ehk Hi Matcha matchat.
* Valmista ise pistaatsiapasta või mine lihtsamat teed ja osta poest kvaliteetne pistaatsiapasta.
Pistaatsia-matcha toorkook
Prindi retseptKoostisosad
- 100 g kuivatatud datleid
- 50 g mandlijahu
- 40 g tatrajahu
- 40 g metspähkleid
- 1/4 tl meresoola
- 35 ml kookosõli
- Täidis nr 1:
- 300 g india pähkleid
- 80 ml kreemjat kookospiima
- 60 ml kookosõli
- 40 ml vahtrasiirupit
- 1 tl mandliekstrakti
- Täidis nr 2:
- 300 g india pähkleid
- 80 ml kreemjat kookospiima
- 50 ml kookosõli
- 40 ml vahtrasiirupit
- 2 spl pistaatsiapastat*
- 2 tl Hi Matcha matchat
- Kaunistamiseks:
- Hi Matcha matchat
- pistaatsiapähkleid
Juhised
Pane eelmisel õhtul india pähklid (kokku 600 g) vette likku, et need saaksid pehmeneda.
Valmista koogipõhi. Selleks purusta blenderis datlid, jahvata metspähklid peeneks. Sega omavahel purustatud datlid, pähklid, sool, mandli- ja tatrajahu. NB! Kui datlid on pigem kuivad ja kõvad, siis leota neid eelnevalt 15 minutit leiges vees, et need pehmeneksid.
Sulata nõrgal kuumusel kookosõli ja sega see teiste ainete hulka. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (ca 21 cm läbimõõduga) põhja ja pista vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Valmista täidis nr 1. Selleks nõruta india pähklid sõelal liigsest veest ja vala 1/2 pähklitest blenderisse. Lisa pähklite peale kookospiim, vahtrasiirup, kookosõli ja mandliekstrakt. Purusta kõik ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri täidisesegu koogipõhjale. Aseta koogivorm järgmise kihi valmistamise ajaks sügavkülma.
Valmista täidis nr 2. Selleks vala ülejäänud pähklid blenderisse. Lisa kookospiim, vahtrasiirup, kookosõli, matcha ja pistaatsiapasta. Määri saadud kreem esimese täidisekihi peale. Hoia kooki 4-5 tundi külmkapis või 1,5-2 tundi sügavkülmas.
Kodutehtud pistaatsiapasta(ca 350 g): 100 g kooritud pistaatsiapähkleid (ilma soolata), 75 g päevalilleseemneid, 100 g agaavisiirupit, 75 g kookosõli, 2-3 spl vett, 2-3 spl konjakit, 0,5 tl meresoola. Leota pistaatsiapähkleid ja päevalilleseemneid 30 minutit leiges vees, et need pehmeneksid. Nõruta pähklid ja seemned veest ja vala blenderisse. Purusta need kreemjaks massiks. Lisa agaavisiirup, kookosõli, vesi, konjak ja meresool. Purusta veel kuni segu on ühtlaselt kreemjas. Alguses võid siirupit ja vett vähem lisada. Kui tundub, et jääb liiga paks, lisa rohkem vedelikku. Säilita pastat kinnises purgis.
Kommentaare pole