Jäätised ja magustoidud

Lumepallisupp

See magustoit on tõeline nostalgialaks! Lumepallisupi maitse meenutab külaskäike vanaema juurde ja vanaema armsaid, vanu nõusid, millest ta seda alati serveeris. Täitsa esimest korda tegin nüüd isegi seda munavahust magustoitu ja oiii kui hea tuli! Nii lihtne ja puhas maitse, ei midagi fäänsit- täpselt see, mille järgi vahetevahel suursuur igatsus tekib.

Lumepallisupp

Prindi retsept
By Portsjonit: 4-5 Valmistusaeg: 30 min

Koostisosad

  • 1 l piima
  • 5 muna
  • 4 spl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl maisitärklist

Juhised

1

Eralda munakollased munavalgetest.

2

Vahusta munavalge 1 spl suhkruga tugevaks vahuks.

3

Kuumuta piim keema.

4

Tõsta lusikaga vaikselt keeva piima sisse munavalgetupsud.

5

Keera neid mõlemalt poolt ja tõsta siis vahukulbiga välja.

6

Vahusta nüüd munakollased ülejäänud suhkru ja tärklisega.

7

Vala munakollasesegu kuuma piima sisse samal ajal hoogsalt vispeldades.

8

Kuumuta kuni segu muutub paksemaks ja tõsta siis tulelt.

9

Jahuta ja maitsesta vaniljesuhkruga.

PS! Kui Sa teed seda magustoitu, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri