Muu

Karulaugupesto

karulaugupesto
Sel aasta pistis karulauk kuidagi eriliselt vara nina mulla seest välja. Ja see on ülitore, sest värske karulauguga pesto tegemisest unistasin juba ammu! Karulaugupesto on üks mu lemmikutest võileivamääretest, samuti meeldib mulle seda hommikupudru sisse panna. See metsik küüslauk sisaldab palju kasulikke vitamiine ja erinevaid mineraalaineid, mis organismi kevadeti turgutavad ehk siis seda söö kohe ohtralt.

Kui kuskilt loodusest ei leia, siis soovitan karulauku tellida vitamiinikuller.ee e-poest. Sealt saad ka muud värsket kraami koju tellida- praegusel viirusehooajal ju eriti kasulik lahendus, sest #püsikodus. 🙂

Ahjaa. Mulle meeldib pestot teha india pähklitega, aga tegelikult võid kasutada ka näiteks mandleid või seedermänniseemneid.

Karulaugupesto

Prindi retsept
By Portsjonit: 1 väiksem purk Valmistusaeg: 30 min

Koostisosad

  • 80 g värsket karulauku
  • 70 g india pähkleid
  • 70 g parmesani või muud kõva juustu
  • 80 ml kvaliteetset oliiviõli
  • 1/3 tl meresoola

Juhised

1

Alusta sellest, et vala india pähklid ahjupannile ja aseta need 200 kraadi juurde 8-10 minutiks küpsema. Nii saavad pähklid veelgi täidlasema maitse. Võid pähkleid ka pliidi peal kuumal pannil röstida.

2

Lase pähklitel jahtuda.

3

Vala nüüd pähklid* blenderisse või köögikombaini, lisa karulaugulehed, parmesanitükid, oliiviõli ja sool.

4

Töötle kuni saad mõnusa rohelise kreemi.

5

Serveeri röstsaia peal- imehea!

Notes

*Kui sul on kodus pigem nõrgema mootoriga blender/kombain, siis haki enne pähklid ja karulauk peenemaks. Juust riivi samuti eelnevalt ära ja vala alles siis kõik koos blenderisse.

karulaugupesto

PS! Kui sa teed seda pestot, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri