Küpsised

Seesami-šokolaadiküpsised

seesami-šokolaadiküpsised
Eile võtsin üheks päevaks üle Fazer Eesti Instagrami konto ja jagasin seal põnevaid retsepte, mida kodudes järele teha. Praegusel karantiini ajal vajame ju veelgi rohkem inspiratsiooni ja häid maitseid, et mõtted kurjast viirusest eemale saada. Teiste hulgas küpsetasin eile ka need seesami-šokolaadiküpsised.

Küpsistes kasutasin tahhiinit ehk seesamiseemnepastat ja paljupalju šokolaadi. Nisujahu asemel läksid käiku toortatra- ja rukkijahu. Inspiratsiooni retseptiks sain ühest oma lemmikust blogist siit.

Mõnusalt muredad ja rustikaalsed küpsised, mis valmivad lihtsalt ja kiiresti. Proovi ka! 🙂

Seesami-šokolaadiküpsised

Prindi retsept
By Portsjonit: 16 Valmistusaeg: 40 min Küpsetusaeg: 15

Koostisosad

  • 100 g võid
  • 80 g tahhiinit ehk seesamipastat
  • 100 g rafineerimata suhkrut
  • 2 muna
  • 125 g rukkijahu
  • 110 g toortatrajahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 150 g Fazeri tumedat šokolaadi (mul oli metspähklitega)
  • 50 g seesamiseemneid

Juhised

1

Vahusta toasoe või tahhiini ja suhkruga segamini.

2

Lisa ükshaaval munad ja vahusta veel kuni saad paksu heleda vahu.

3

Sega omavahel mõlemad jahud, küpsetuspulber ja sool.

4

Lisa jahusegu munavahu hulka.

5

Haki šokolaad väikesteks tükkideks ja lisa ka šokolaad teiste ainete hulka.

6

Sega kõik kokku.

7

Veereta käte vahel väikesed tainapallikesed.

8

Seejärel veeret tainapallikesi seesamiseemnete sees ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile.

9

Küpseta 170 kraadises ahjus umbes 15 min.

seesami-šokolaadiküpsised

PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri