Koogid

Šokolaadikook rummiste rosinatega

Ma pean tunnistama, et rosinaid ma tegelikult küpsetiste sees väga ei armasta. Mõne asja puhul julgen aga erandeid teha, sest näiteks selle šokolaadikoogi puhul on need väga õiges kohas. Rummis leotatud rosinad annavad siia nii palju mõnusaid nüansse juurde ja sobisid šokolaadiga kui valatult! Tummine kook, mida on hea just talvisel ajal nautida.

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Šokolaadikook rummiste rosinatega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • 150 g rosinaid
  • 5-6 sl rummi või brändit
  • 175 g võid
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 125 g suhkrut
  • 4 muna
  • 80 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • Serveerimiseks:
  • tuhksuhkrut
  • jäätist

Juhised

1

Vala rosinad väikesesse kaussi ja kalla peale rumm või brändi. Jäta ööseks likku.

2

Tükelda või ja šokolaad. Tõsta potti ja sulata tasasel tulel kuni segu on ühtlane.

3

Tõsta pott tulelt eemale ja sega hulka suhkur. Lase jahtuda 10 min. Vahusta munad ükshaaval šokolaadisegusse.

4

Lisa nüüd ka jahu ja sool. Sega lõpuks hulka ka nõrutatud rosinad. Lisa veidi ka kausi põhja kogunenud rummist.

5

Vala koogisegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.

6

Küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.

7

Serveeri külma vanillijäätisepalliga või puista peale tuhksuhkrut.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri